Prisjegersaken

Coop Norge stiller seg fortsatt fullstendig uforstående til Konkurransetilsynets påstander om brudd på konkurransereglene, understreker Ingvill Størksen i Coop.
Coop Norge stiller seg fortsatt fullstendig uforstående til Konkurransetilsynets påstander om brudd på konkurransereglene, understreker Ingvill Størksen, direktør for politikk og myndighetskontakt i Coop Norge SA.

Coop: – Fortsatt fullstendig uforståelig for oss 

Coop Norge stiller seg fortsatt fullstendig uforstående til Konkurransetilsynets påstander om brudd på konkurransereglene og det foreløpige tilleggsvarselet om et gebyr på 1,3 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

I dag varslet Konkurransetilsynet Coop, Rema og Norgesgruppen om at det kommer til å redusere de varslede overtredelsesgebyrene i den såkalte prisjegersaken fra totalt 21 milliarder til 4,9 milliarder kroner.

I en kommentar til Konkurransetilsynets endrede vurdering understreker Ingvill Størksen, direktør for politikk og myndighetskontakt i Coop Norge SA, at Coop fortsatt stiller seg helt uforstående til Konkurransetilsynets påstander om brudd på konkurransereglene. Dette inkluderer det nye og foreløpige tilleggsvarselet om et gebyr på 1,3 milliarder kroner.

Prisjegere har positiv effekt

–  Det er tøff konkurranse i dagligvaremarkedet, og bruken av prisjegere har virket positivt på konkurransen. Dette kommer forbrukerne, som eier Coop gjennom medlemskap i ulike samvirkelag, til gode i form av lave priser og godt utvalg, understreker Størksen. 

–  Vi må nå sette oss grundig inn i det nye og foreløpige tilleggsvarselet fra tilsynet og begrunnelsen for dette, sier hun.

Tilsvarsfristen i saken er satt til 2. mai.

Kort om Coop

  • Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag rundt 1.250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. 
  • I tillegg driver Coop rundt 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. 
  • Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2,1 millioner medlemmer. 
  • Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Kilde: Coop Norge SA

Powered by Labrador CMS