Birøkt

Norges Birøkterlag har ansatt Katrine Røed Meberg som generalsekretær.
Slik ser hun ut, den nyansatte generalsekretær i Norges Birøkterlag.

Katrine Røed Meberg ny generalsekretær i Norges Birøkterlag

Katrine Røed Meberg er blitt ansatt som generalsekretær, mens John-Anders Strande etterfølger Thor Håkon Føreland som ny styreleder.  

Publisert Sist oppdatert

Katrine Røed Meberg kommer fra Norsk Gartnerforbund, der hun har vært generalsekretær siden 2009. 

Før det var hun rådgiver i Landbruks- og matdepartementet, avdeling for matpolitikk, seksjon planteproduksjon og husdyrbruk. Meberg er utdannet dr. scient fra Norges Landbrukshøgskole (NMBU).

– Det er med stolthet og spenning jeg går inn i rollen. Jeg vil bidra til videre utvikling i en kunnskapsrik organisasjon i en fremtidsrettet næring, sa Katrine Røed Meberg da ansettelsen ble offentliggjort.

–  Styret er fornøyd med å ha ansatt Meberg. Hun har omfattende organisasjonserfaring og er i tillegg biolog med forskningserfaring. Dette er et godt valg for Norges Birøkterlag, understreket styreleder Thor Håkon Føreland.

Thor Håkon Føreland (t.v.) takket for seg og ønsker John-Olav Strande lykke til som styreleder i Norges Birøkterlag.
Thor Håkon Føreland (t.v.) gir seg i Norges Birøkterlag og ønsker John-Anders Strande lykke til som styreleder.

Strande ny styreleder

Under helgas årsmøte på Gardermoen ble John-Anders Strande fra Gran på Hadeland valgt til ny styreleder i Norges Birøkterlag. 

Strande er tidligere daglig leder av næringsorganisasjonen Norsk Juletre. 

Forgjengeren hans, Thor Håkon Føreland fra Lyngdal, har ledet styret i to år og går nå til Norsk Bonde- og småbrukarlag.

 

Kort om Norges Birøkterlag

  • Norges Birøkterlag ble etablert i 1884 og markerer i år 140-årsjubileum som interesseorganisasjon for birøkt og alle områder som har betydning for denne. 
  • Organisasjonen bidrar med kunnskap, avlsarbeid, kursutvikling, rådgivning og påvirkning for å sikre honningbier til viktig pollinering. 
  • Nær 4.000 medlemmer i 100 lokallag over hele landet bidrar med norsk honning, grønn kompetanse og en bærekraftig innsatsfaktor i landbruket.
Powered by Labrador CMS