Nyheter

Uperfekt frukt og grønt er populært blant nordmenn, ifølge en undersøkelse.

Vil ha mer av mindre skjønt

Flere bør ta inn produkter som ikke møter skjønnhetskravene, mener Lene Kallum i Too Good To Go.

Publisert Sist oppdatert

Hun mener det er viktig å få snåle, snodige, skjeve, skrukkete og skadede frukt og grønnsaker ut til forbrukeren.

– Jeg ser at det er mye mer fokus på dette i butikkene enn det var før; i hvert fall noen steder. Men generelt synes jeg ikke at forbrukerne har mulighet til å velge dette i stor nok skala, sier Kallum.

Foto Lene Kallum i Too Good To Go. Foto: Caroline Roka

Hun sammenligner det å handle snål mat eller overskuddsmat med å kjøpe brukt sofa på Finn: Aksepten er større enn for noen år siden.

Too Good To Go samarbeider også med mange dagligvarebutikker og ser at det ofte havner produkter med en annen form eller fasong oppi forundringsposene derfra.

Sju av ti vil kjøpe

Too Good To Og gjennomførte ved hjelp av Norstat en spørreundersøkelse blant 1.061 nordmenn i mai i år:

  • Ja: 71 %

  • Nei: 3 %

  • Kanskje: 14 %

  • Kjøper det allerede: 13 %

Powered by Labrador CMS