Nyheter

Pengene deles ut etter at regjeringen i fjor høst etterlyste prosjekter som søkte støtte til likestillingsarbeidet i fiskerinæringen. Foto: Cornelius Poppe | NTB

Vil ha flere jenter i fiskerinæringen

Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap) vil ha flere jenter i fiskerinæringen. Nå deler hun ut 2 millioner kroner til likestillingsarbeid.

Publisert Sist oppdatert

– Det er viktig for jenter å ha kvinnelige rollemodeller som viser at dette er et yrke også for dem, skriver Myrseth i en pressemelding.

Hvis holdninger i næringen skal endres, er det nødvendig at både kvinner og menn lærer at man kan jobbe i denne næringen, uansett kjønn, understreker hun.

Trakassering og mobbing

Flere kvinner har fortalt til medier om trakassering og mobbing i fiskeryrket.

Pengene deles ut etter at regjeringen i høst etterlyste prosjekter som søkte støtte til likestillingsarbeidet i fiskerinæringen. Det kom inn 19 søknader, og av disse har 12 ulike prosjekter fått til sammen 1,94 millioner kroner.

Målet: flere kvinner til næringen

Prosjektene retter seg mot både kvinner og menn, men fiskeriministeren presiserer at hovedmålet er å få opp andelen kvinner i næringen.

Flere av prosjektene bygger nettverk for kvinner i bransjen.

– De vil øke rekrutteringen og vise omverdenen at det også finnes flinke kvinnelige fiskere, sier fiskeri- og havministeren.

Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap) sier at dersom holdninger i fiskerinæringen skal endres, må både kvinner og menn jobbe der. Foto: Beate Oma Dahle | NTB
Powered by Labrador CMS