Nyheter

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum varsler at han på nytt vil fremme forslag om at det opprettes beredskapslagre for mat i Norge.

Vedum kritiserer matberedskapen etter virusutbruddet

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier koronakrisen bør være en vekker for dem som går inn for å redusere matproduksjonen i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Vedum viser til at utvalget som på regjeringens oppdrag har laget klimakurrapporten, som ble lagt fram i januar, helt glemte å vurdere hvilken betydning matproduksjonen har i landets beredskap.

LES MER | Klimakur 2030: Mindre kjøtt skal ta over halvparten av klimakuttene i jordbruket

– Vi mener det er fullstendig galskap at vi i en situasjon med mer ustabilt klima skal redusere vår egen evne til å være selvforsørget, sier Vedum til Dagbladet.

Han sier at utvalget legger opp til en rasering av matproduksjonen i Distrikts-Norge når det går inn for å fjerne 1 million dekar matjord.

– Koronakrisa bør være en påminnelse for oss alle om hvor sårbart samfunnet er. All beredskap er forhåpentligvis unødvendig, men i dag vi ingen buffer bortsett fra den daglige produksjonen, sier Vedum.

Han varsler at partiet på nytt vil fremme forslag om å opprette beredskapslagre for mat.

– Solberg-regjeringen mener markedet skal løse det. Problemet er bare at i en alvorlig krisesituasjon så slutter markedet å fungere, sier han.

Powered by Labrador CMS