Nyheter

Knut Inge Aaland i Asko leder Rådet for matvareberedskap. Nå takker han hele matbransjen for innsatsen som legges ned i disse dager.

– Utrolig takknemlig for at så mange står på for fullt

Leder Knut Inge Aaland i Rådet for matvaresikkerhet roser hele matbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Rådet for matvareberedskap er et rådgivende organ for Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) ved beredskapsplanlegging og ved kriser i fredstid, slik som koronaviruset i disse dager.

– Vi er utrolig takknemlige for at så mange i vår bransje står på for fullt, både leverandører, lager, logistikk og ikke minst i butikk, og sørger for at alle får mat, sier Knut Inge Aaland, leder i Rådet for matvaresikkerhet.

Aaland er til daglig direktør for kvalitet, miljø og sikkerhet hos Asko i Norgesgruppen.

Vareforsyningen skal gå som normalt

Aaland understreker bransjen samfunnskritisk funksjon:

– Vi har en viktig rolle i å sikre befolkningen mat i en slik situasjon vi er oppe i nå. Vareforsyningen skal gå som normalt i Norge. Til tross for at noen enkelte varer kan være utsolgt, gjør vi alle vårt ytterste for å fylle opp butikkene, sier han.

Fylkesmennene følger med

Helse- og omsorgsminister Bent Høie understreker at lokale regler for å hindre koronasmitte ikke stoppe viktige funksjoner.

Fylkesmennene, statens forlengende arm ute i fylkene, har nå fått i oppdrag å bistå kommunene i utarbeidelsen av slike regler.

Målet er å forhindre at lokale regler stopper varetransport som forflytter seg over kommunegrensene.

Dagligvarebransjen har reagert

Departementet opplyser at dagligvarebransjen ved NorgesGruppen, Coop og Rema har tatt kontakt angående lokale tiltak som retter seg mot dagligvarebutikker med ulike restriksjoner som gjelder salg av uemballerte dagligvarer som frukt og grønt, brød- og bakervarer og smågodt.

Vedtakene er fattet til tross for at dagligvarekjedene selv mener de har gjort nødvendige vurderinger i henhold til sentrale retningslinjer fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Mattilsynet.

Powered by Labrador CMS