Nyheter

Utenriksdepartementet vil invitere ulike parter i næringslivet til et dialogmøte om boikotten av Freia-produkter denne uken. Her ved utenriksminister Anniken Huitfeldt.

UD inviterer til møte om Freia-boikotten

Utenriksdepartementet vil invitere til et dialogmøte om boikotten av Freia-produkter denne uken.

Publisert Sist oppdatert

– Ettersom det er et ønske fra ulike parter i næringslivet, vil vi invitere til et dialogmøte denne uka, sier statssekretær Erling Rimestad i UD til NTB.

Arbeidslivsorganisasjonene YS og Virke sendte mandag et brev til regjeringen hvor de ba om å møte næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Bakteppet er at en rekke store selskaper har satt salget av Freia-produkter på pause. Morselskapet Mondelez er svartelistet av Ukraina for å opprettholde sin virksomhet i Russland.

Også NHO ba mandag om et møte med regjeringen for å få avklaringer rundt situasjonen. Det samme gjorde dagligvaregiganten Coop og Mondelez i helgen.

Rimestad understreker at verken Freia eller Mondelez er på listen over selskaper som er sanksjonert av EU og Norge.

– Det er dermed ikke innført sanksjoner mot Freia og Mondelez, sier statssekretæren.

– Norske bedrifter og enkeltpersoner er pålagt å følge norsk lov, i dette tilfellet sanksjonene som til enhver tid gjelder. Utover dette mener vi det skal være opp til den enkelte bedrift og organisasjon å gjøre egne etiske vurderinger for seg selv. Det er opp til bedrifter og enkeltpersoner å ta selvstendige valg på hva de skal kjøpe og hvem de skal handle med.

Powered by Labrador CMS