Norsk Kylling

Trygt å spise kylling

Alle prøveresultater fra Norsk Kylling viser ingen helsefarlige verdier av e.coli i kylling.

Publisert Sist oppdatert
Torsdag kveld trakk Rema 1000 og Norsk Kylling et større parti etter indikasjon på forhøyet forekomst av e.coli. E. coli (Escherichia coli), er fellesnavn på en gruppe bakterier som forekommer normalt i store mengder i tarmsystemet til dyr og mennesker.De siste dagene er det tatt en rekke prøver og resultatene viser verdier langt under grenseverdier og er ikke helsefarlig.Mattilsynet, som hele tiden har vært orientert, har gitt tilbakemelding om at Norsk Kylling har gjort gode og strenge vurderinger.– REMA 1000 og Norsk Kylling agerte etter et forsiktighetsprinsipp – og trakk tilbake et større parti av rå og fryst kylling da resultater torsdag kveld indikerte høyere verdier enn grenseverdiene vi selv har satt – som er strengere enn Mattilsynets regelverk. Ut i fra det vi visste torsdag kveld, valgte vi å stoppe salg og trekke varen samt varsle kunde fordi vi ikke kjente potensiell konsekvens av indikasjonen, sier Kjell Stokbakken, administrerende direktør i Norsk Kylling, i en pressemelding.– Vi har forsikret oss at det ikke er tekniske feil i fabrikk eller ved arbeidsrutiner, sier Stokbakken.
Powered by Labrador CMS