Annonse

Tour de matsvinn
En gjeng fra Oslo har denne uka syklet gjennom Østfold for å spre det grønne budskapet om hvordan man kan redusere matsvinn.
Annonse
På turen har gjengen på tre kun spist overskuddsmat, og målet er å få folk og bedrifter til å kaste mindre mat.350 000 tonn mat kastes hvert år fra norske husholdninger og dagligvareforretninger. Dette kan lett unngås ved å planlegge innkjøpene, ta en ekstra titt på hva man har i kjøleskapet før man lager mat og lukte/smake på maten som eventuelt har gått ut på dato før man kaster den.– Det er egentlig ganske grotesk. Hver og en av oss kaster i snitt 42, 1 kilo spiselig mat. Den vanligste årsaken er at maten har gått ut på dato, men veldig mye er jo spiselig etter best før-datoen og til og med etter siste forbruksdatoen, sier forretningsutvikler Anniken Hoff Quirk i Too Good To Go, til Dagsavisen.Sammen med to andre miljøaktivister fra Too Good To Go har Quirk denne uken syklet gjennom Østfold for å besøke eksisterende samarbeidspartnere og rekruttere nye.Too Good To Go har siden oppstarten i 2016 knyttet til seg 450 samarbeidspartnere over hele landet. For serveringssteder er det ikke alltid lett å vite hvor mye man skal produsere, og man sitter ofte igjen med overskuddsmat.– Verktøy som appen vår, Too Good To Go, er lett å bruke både for utsalgssted og forbruker, og i snitt reddes i overkant 1300 porsjoner med mat hver dag over hele Norge via konseptet, sier Quirk.
Viktig budskap
Annonse