Nyheter

Skalagruppen leverer produksjonsteknologi og driftsstøtte til norsk matindustri. Foto: Shutterstock

Toppene i Skalagruppen kjøper ut Tine og Nortura

Ledergruppen i Skalagruppen, som leverer produksjonsteknologi og driftsstøtte til matindustrien, overtar eierskapet i gruppen etter avtale med de tidligere partnerne og eierne – Tine og Nortura. Eierskiftet skjer i dag.

Publisert Sist oppdatert

­– Avtalen bidrar til å styrke Skalagruppens kommersielle fokus og legge til rette for en høyere innovasjonstakt – samt sikre arbeidsplasser, skriver styreformann Rune Hardersen og direktør Steinar Spydevold i en pressemelding.

Kompetanse innen matproduksjon

Skalagruppen har en historie som strekker seg over 80 år, og er anerkjent for sin kompetanse innen norsk matproduksjon.

Gjennom oppkjøpet forplikter ledelsen seg til å intensivere innsatsen for å øke lønnsomheten og realisere vekstpotensialet, heter det videre i meldingen.

Rune Hardersen er styreformann i Skalagruppen. Foto: Skalagruppen

– Etter noen år som styreformann i Skalagruppen ser jeg og andre sentrale ledere i gruppen muligheten til å videreutvikle gruppen – nå med økt fokus og kraft. Vi har allerede startet med dette viktige arbeidet og gleder oss til fortsettelsen, understreker Rune Hardersen.

Tilfredse med løsningen

Tine og Nortura fremhever det langvarige forholdet til Skalagruppen.

Steinar Spydevold er direktør i Skalagruppen. Foto: Skalagruppen

– Gjennom mange år, som både eier og kunde av Skalagruppen, har det vært essensielt for oss å finne en eierskapsløsning som både sikrer gruppens videre utvikling og kundeforholdet til Tine og Nortura, fremhever Jon Lasse Garberg, strategidirektør i Tine og Kristian Håvard Sævik, finansdirektør i Nortura.

– Vi er derfor glade for at sentrale personer i ledelsen og styret overtar stafettpinnen gjennom den avtalen som er inngått, legger de to til.

Fakta om Skalagruppen

  • Skalagruppen, basert i Oslo med hovedkontor på Helsfyr, er Norges største fagmiljø innen produksjonsteknologi og driftsstøtte til matindustrien.
  • Den har levert til norsk næringsmiddelindustri i over 80 år.
  • Skalagruppens engasjement for bærekraft og innovasjon har posisjonert dem som en sentral aktør i bransjen med en årlig omsetning på rundt 400 millioner kroner og 125 ansatte.
  • Skala designer og bygger produksjonsanlegg for et bredt spekter av bransjer og applikasjonsområder og tar ansvar for hele prosessen: fra design og engineering, prosjektgjennomføring, automatisering og montasje – helt fram til igangkjøring av anlegget.

Kilde: Skalagruppen

Powered by Labrador CMS