Nyheter

Ved å tre inn i Skift, forplikter Tine til å sette seg mål om klimanøytral virksomhet etter en selvdefinert tidslinje for måloppnåelse. Konsernsjef i Tine, Gunnar Hovland.

Tine går inn i Skift Norge

Tine trer inn Skift, en medlemsorganisasjon som består av ledere i private og offentlige virksomheter som ønsker å være pådrivere for at Norge når sine klimamål innen 2030.

Publisert Sist oppdatert

– I Tine er vi avhengige av å jobbe med og ikke mot naturen for å skape resultater. Det innebærer at vi tenker bærekraft i hele verdikjeden fra gress til glass. Den tredelte bunnlinjen, der vi skaper verdier i samspill med mennesker og miljøet rundt oss, er selve fundamentet til samvirket. Jeg er derfor glad for at Tine nå blir en del av Skift, der vi både kan utveksle erfaringer med andre virksomheter, lære av hverandre og være en konstruktiv bidragsyter til næringslivet sitt arbeid med klimaskiftet, sier konsernsjef i Tine, Gunnar Hovland i en pressemelding.

Ved å tre inn i Skift, forplikter Tine til å sette seg mål om klimanøytral virksomhet etter en selvdefinert tidslinje for måloppnåelse. Tine skal ellers rapporterer klimagassutslipp, og sette verifiserbare mål for utslippsreduksjoner som er i tråd med 1,5-gradersmålet og rapportere på faktisk måloppnåelse.

– Vi er svært glade for å kunne ønske en av Norges sterkeste merkevarer velkommen som medlem i Skift. Tine er en ledende aktør for bærekraftig meierproduksjon og med over 9000 bønder over hele landet bidrar de til å skape et levende Norge, og de har satt seg tydelige mål om utslippskutt, reduksjon av matsvinn og å bidra til et sunt og variert kosthold, sier Bjørn K. Haugland, administrerende direktør i Skift.

Powered by Labrador CMS