Leverandørnytt

Diplom-Is har har tilnærmet normal produksjon. Bildet er fra februar i år, da landbruks- og matminister Olaug V. Bollestad (KrF) besøkte fabrikken. Her sammen med tidligere lærling Synne Heggelund og lederen av Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN), Anne Berit Aker Hansen.

Tilnærmet normal produksjon

Diplom-Is har så langt nok friske folk, og jobber for å skaffe flere.

Publisert Sist oppdatert

– Vi jobber kontinuerlig med ulike scenarier dersom vi blir nødt til å skalere ned produksjonen. Foreløpig har vi nok friske folk til å holde tilnærmet normal produksjon. VI jobber også med å få tak i folk slik at vi kan opprettholde produksjonen fremover, sier markeds- og produktutviklingsdirektør Anne Borgen Sturød i Diplom-Is mandag morgen.

Strenge tiltak

Hygienerutinene hos Diplom-Is er i utgangspunktet svært strenge. Koronaviruset har forsterket hygienefokuset ytterligere, blant annet med flere stasjoner for desinfeksjonen rundt om i fabrikken.

Sturød forteller at Diplom-Is følger myndighetenes råd for å unngå smittespredning.

– I tillegg gjør vi som mange andre bedrifter: Ingen fysisk kontakt mellom ansatte i produksjonen og andre avdelinger, ingen besøk og ingen fysiske møter, forklarer Sturød.

LES MER | Bollestad i rekrutteringslæra

Stor pågang

Bedriftene i norsk næringsmiddelindustri klarer seg ifølge bransjeorganisasjonen NHO Mat og Drikke så langt bra. En av grunnene er naturlig nok at industrien er definert som en samfunnskritisk funksjon. Dermed får en del ansatte dermed tilbud om skole- og barnehageplass til sine barn.

– Vi har stor pågang av bedrifter som arbeider med å kunne legge til rette for at produksjon av mat og drikke skal gå så normalt som mulig. Ansatte og ledere i bedriftene bretter opp armene for å stille opp i denne situasjonen, sier Ingunn Storetvedt Eriksen i NHO Mat og Drikke.

NHO har også publisert en egen spørsmål-og-svar-guide om koronaviruset, der permitteringsreglene er et sentralt punkt.

Full lønn i minst 20 dager

Stortinget skal i dag vedta krisetiltakene. Flere medier melder at det nå er enighet om at permitterte skal få full lønn i minst 20 dager på det offentliges regning. Arbeidsgiver må dekke de to første dagene.

LES MER | Rådet for matvareberedskap: – Vi har god kontroll

Diplom-Is

  • Heleid datterselskap av Tine SA, ledes av konstituert administrerende direktør Geir-Inge Hansen. Hovedkontor på Gjelleråsen utenfor Oslo. Gjennomsnittlig antall årsverk er 570.

  • Økonomi: 1.112 millioner kroner i omsetning i 2019, tapte 11 millioner kroner på driften etter en kald vår og forsommer, og skjerpet konkurranse i isdisken.

  • I kategorien iskrem har selskapet 45 prosent av det norske markedet.

  • Årlig produksjon er rundt 20 millioner liter is, direktedistribuert av 120 egne lastebiler.

  • 2,2 – 2,5 millioner liter norsk fløte går med årlig, et tall som tilsvarer melkeproduksjonen fra 2.800 – 3.100 kyr.

  • Diplom-Is eier 35.000 frysere Norge rundt, og drifter totalt 50.000.

Kilde: Diplom-Is

Powered by Labrador CMS