(Foto: Aina C. Hole, Matprat.no)

Tilliten til kylling er tilbake

Kyllingen vokser litt saktere og koster litt mer, men uten narasin har forbrukerne tillit til den igjen.

Publisert Sist oppdatert
– Å fase ut narasin av kyllingproduksjonen vår har gått bedre enn det vi hadde forventet. Det sier kvalitetssjef Christin Schaumburg Bjønness i Den Stolte Hane til Nationen.Resten av bransjen sier det samme. Etter tillitsknekken i 2014, da Veterinærinstituttet fant resistente bakterier i kyllingen, er salget på vei oppover igjen.Den Stolte Hane regnet med lavere tilvekst og høyere fôrforbruk da narasin ble faset ut. – Vi ser at kyllingene i snitt trenger en dag lenger for å oppnå samme vekst som tidligere. Dette, sammen med at kyllingene nå blir vaksinert, er årsaken til at «narasinfri» kylling er noe dyrere enn kylling som har fått narasin i fôret, sier Bjønness.Den Stolte Hane-sjef Fredrik Strømmen forteller at salget av kylling i dagligvarebutikkene nå ligger godt over nivået fra 2014. Kollega Peter Aronsen i Stange Gårdsprodukter forteller også om vekst.– Den største endringen er nok også at forbrukerne begynner å bli enda mere bevisste på produksjonsmetodene. Etterspørsel etter økologiske varer og et transparent landbruk er og blir viktige faktorer i framtiden, sier Aronsen til Nationen.Animalia forteller at den narasinfrie produksjonen går bedre enn forventet. Den nye hverdagen krever mer av produsentene.

Salgsvekst

– Bevisste forbrukere

Powered by Labrador CMS