Annonse
TeMa-dag om hygiene og renhold
Onsdag 7. mars arrangeres TeMa-dagen «Den lille «bakterieskolen» – sett i et hygieneperspektiv i Oslo sentrum.
Annonse
Hygiene og renhold er viktige forutsetninger for å kunne produsere trygg mat. For å tilpasse bedriftens hygiene er det nødvendig med oversikt over hva som kan skje ved produksjon, og hvordan man kan forhindre at farlige bakterier får fotfeste i produksjonslokalene.For å heve kunnskapen på dette området setter Teknologisk Matforum denne dagen søkelyset på de vanligste bakteriene og hygienetiltakene som kan forhindre at den enkelte bedrift blir ansvarlig for et utbrudd og/eller må trekke tilbake produkter fra markedet og miste markedsandeler.Georg Kapperud starter dagen med å snakke om hva som forårsaker matbårne sykdommer. Videre kommer Mattilsynet, ved Kari Elisabeth Dommarsnes til å snakke litt om hygieneregelverket, før ulike forskningsinstanser skal snakke om ulike aspekter knyttet til bakterier og mat.Den siste del av dagen er satt av til Skala og ISS Facility Services som skal snakke om henholdsvis hygienesluser for matindustrien og erfaringer innenfor hygienetiltak og virussanering.TeMa-dagen finner sted på P-hotels Oslo, Grensen 19. for mer informasjon og påmelding.Se her