Nyheter

Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøpet Agri, mener det er avgjørende viktig å opprettholde lønnsomheten til norske kornprodusenter. Foto: Felleskjøpet Agri

Tar gjenvalg som styreleder i Felleskjøpet Agri

Valgkomiteen i Felleskjøpet Agri SA har innstilt Anne Jødahl Skuterud til en ny periode som styreleder, sammen med nestleder Arne Elias Østerås.

Publisert Sist oppdatert

­Jødahl Skuterud ble valgt inn i styret i 2013, og har vært styrets leder siden 2016.

Østerås ble valgt til nestleder på årsmøtet i 2022, og har sittet i styret siden 2015.

Nå har den sentrale valgkomiteen i Felleskjøpet Agri lagt fram sin innstilling til eiervalgte representanter i konsernstyret.

– Vi er svært glade for at Anne Jødahl Skuterud har takket ja til en ny periode. Hun er en topp motivert styreleder med gode lederegenskaper. Valgkomiteens forslag til nytt styre vil gi en stabil ledelse av selskapet, noe som er viktig i urolige tider, skriver valgkomiteens leder, Leif Ove Sørby, i en pressemelding.

Han mener forslaget gir et styre med stor bredde og kompetanse.

Det nye styret vil være en kombinasjon av rutine og nødvendig fornyelse. Sammen vil medlemmene ha gode forutsetninger for å sette selskapets nye strategi ut i livet, skriver Leif Ove Sørby videre.

Ny konsernstrategi

Styret fullførte i 2022 gjennomgangen av Felleskjøpets strategi, et arbeid som resulterte i en ny konsernstrategi med klart definerte mål. Skuterud ser fram til å starte arbeidet med å fylle den nye konsernstrategien med innhold.

– Parallelt med jobben som styreleder i Felleskjøpet, ble jeg i 2022 utnevnt til å være landbrukets representant i totalberedskapskommisjonen. I tillegg fikk jeg muligheten til å følge sjefskurset på Forsvarets høyskole, forteller Anne Jødahl Skuterud.

Beredskap og selvforsyning

– Jeg ser fram til å bruke denne erfaringen i kombinasjon med styrejobben i Felleskjøpet. Vi er inne i en tid hvor fokus på beredskap og selvforsyningsgrad har kommet som resultat av krigen i Ukraina, sier Anne Jødahl Skuterud, som ser fram til et videre godt samarbeid med både styret og ledelsen i konsernet.

– Felleskjøpet er det viktigste verktøyet den norske bonden har for å lykkes med bærekraftig og lønnsom matproduksjon. Jeg ser fram til lede arbeidet med å levere på Felleskjøpets formålsparagraf: Vi skal styrke medlemmenes økonomi i landbruksvirksomheten på kort og lang sikt, sier Skuterud.

Foreslår nytt styremedlem

Valgkomiteen har dessuten innstilt Theodora Tangen Fretheim som nytt styremedlem. Hun erstatter Karl-Oskar Fosshaug hvis hun blir valgt

Hun kommer fra Nannestad og er blitt innvalgt som varamedlem i 2022. Hun er nestleder i styret i RingAlm og har flere verv i skognæringen.

Tidligere har hun jobbet mye internasjonalt, blant annet med finansiering av landbruksmaskiner. I tillegg dyrker hun og familien korn og gras på gården i Nannestad. Hun er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH), skriver Felleskjøpet Agri.

Det nye styret i Felleskjøpet Agri velges på årsmøtet som avholdes 12. og 13. april.

Powered by Labrador CMS