Nyheter

Sindre Iversen i full konsentrasjon under Culinary World Cup 2022 i Luxembourg. Foto: Rasmus Kongsøre

Sterk laginnsats: Norge vant sølv og bronse i kokke-VM

Norge leverte en fantastisk sterk laginnsats i Culinary World Cup 2022. Juniorene tok sølv, mens seniorene sikret seg bronse.

Publisert Sist oppdatert

Det siste året har 27 kokker, tre kapteiner og en manager brukt all sin fritid for å kunne hevde seg i verdenstoppen. De Norske Kokkelandslagene har lagt ned mer enn 28.000 timer i trening og perfeksjonering i forkant av Culinary World Cup 2022 i Luxembourg, skriver Norske Kokkers Landsforening i en pressemelding.

Sølv til juniorlandslaget

De Norske Kokkelandslagene Junior konkurrerte i kategoriene «Chefs Table on fire» der de serverte fem retter til 12 gjester (fine dining) og i kategorien «Hot Kitchen – Restaurant of Nations». Der serverte de en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 70 gjester.

Laget fikk kategorigull i begge konkurransene. Det ga en sammenlagt sølvmedalje foran Danmark, og bak Sveits som vant gull.

Det norske juniorlaget består av: Kaptein Tonje Torvanger, visekaptein Jon Erlend Matre, Håvard Onsøyen, Martine Espeland, Andreas Enger Fjellheim, Robert Haugen, Benjamin Granerud, Christoffer G. Fallet og Johanna Magdeli Utvær. Gunnar Hvarnes er manager.

Bronse til seniorlandslaget

De Norske Kokkelandslagene Senior konkurrerte i kategoriene «Chefs Table on fire» der de serverte sju retter til 12 gjester (fine dining). I kategorien «Hot Kitchen – Restaurant of Nations» serverte de en treretters meny med utpreget identitet fra det norske kjøkken til 110 gjester.

Laget fikk kategorigull i begge konkurransene. Det ga en sammenlagt bronsemedalje bak Sverige og Sveits som tok gullet.

Det norske seniorlaget består av: Kaptein Sebastian Myhre, visekaptein, Kåre Andre Hjartholm, Kristoffer Westvik Lofnes, Panupong Phengphen, Sindre Iversen, Aron Espeland, Jostein Torgersen, Toum S.D. Ulseth, Åshild Lerbak og Katrine Åsnes Gjesdal. Gunnar Hvarnes er manager. Martin Greni og Synva Gjerde Knapstad har vært medhjelpere under mesterskapet.

Community Catering

De Norske Kokkelandslagene Community Catering konkurrerte i kategorien «Restaurant of Community Catering» der de serverte fire retter til 120 gjester, som en lunsj i en personalrestaurant, med et «kostøre» opp til fem euro.

Laget fikk kategorisølv. Sveits vant gull, Canada tok sølv og Danmark bronse.

Det norske Community Catering-laget består av: Kaptein Inger Renathe Østmo, Grethe W. Rafaelsen, Tore Stalsberg, Siriyaporn Rithisirikrerg, Vilde Nistad Strandos og Anette Myrhagen. Gunnar Hvarnes er manager.

– Hadde fortjent tre gull

Kim-Håvard Larsen, president i Norske Kokkers Landsforening, er dypt imponert over de norske prestasjonene.

– Innsatsen er helt fenomenal, og resultatene er imponerende. Det at Norge kan komme hjem med to pallplasseringer, sølv til junior og bronse til senior, er et meget sterkt resultat. Og Community Catering var rett og slett revolusjonerende i kategorien og hadde fortjent gull, mener han.

Stor betydning for bransjen – og Norge

– Hva betyr de solide norske resultatene for Norge og for Norske Kokkers Landsforening?

– Det betyr enormt mye. Vi bruker store ressurser og tid på De Norske Kokkelandslagene for at de skal ha gode forhold slik at de kan vise frem Mat-Norge og norske råvarer. Det legges merke til over hele verden og har også betydning for eksport av norske råvarer. I VM har vi brukt en rekke norske råvarer som flere nå har fått øynene opp for, sier Larsen.

Powered by Labrador CMS