Annonse

Spiser mer hvitt kjøtt
– Etter en liten dump i den eventyrlige forbruksutviklingen de siste par år, ser vi nå igjen en gledelig økning i forbruket av hvitt kjøtt, sier Åse Kringlebotn i Nortura.
Annonse
Ifølge den årlige rapporten «Kjøttets tilstand» fra bransjeorganisasjonen Animalia økte vårt engrosforbruk av hvitt kjøtt med 5,9 prosent fra 2015 til 2016.– Det hvite kjøttet har igjen fått luft under vingene, og flyr videre oppover mot europeisk nivå. Norsk hvitt kjøtt er tryggest i verden og kjøttet passer til alle anledninger, til hverdag og fest, til store og små, sier kommunikasjonssjef for matfag og ernæring Åse Kringlebotn i Nortura, i en pressemelding.Helsemyndighetene har satt et tak for anbefalt forbruk av rødt kjøtt, men det finnes ikke en slik grense for rent hvitt kjøtt.Tvert imot, gis det i mange sammenhenger råd om å gjerne spise noe mer, da hvitt kjøtt er magert og i det lille fettet som finnes, er det mest av de helsevennlige, umettede fettsyrene.I vårt naboland i øst spiser folk over 20 prosent mer hvitt kjøtt enn oss, og svenskene ligger omtrent på gjennomsnittsnivået i Europa.– Det er ingen grunn til at ikke vi også kan spise hvitt kjøtt enda oftere; vårt kylling- og kalkunhold gir klimavennlig kjøtt, og fôret er i hovedsak basert på vårt eget korn de år da den ernæringsmessige kvaliteten ikke er god nok som menneskemat, avslutter Åse Kringlebotn.
Anbefalt
Annonse