Nyheter

I fjor eksporterte landets sjømatbedrifter sjømat verdt 105,7 milliarder kroner. Det er den nest høyeste eksportsummen som er registrert.

Sjømateksport for 106 milliarder i 2020

Koronaen til tross, verdien av sjømateksporten i 2020 var den nest høyeste noensinne.

Publisert Sist oppdatert

I fjor eksporterte landets sjømatbedrifter 2,7 millioner tonn sjømat verdt 105,7 milliarder kroner.

Til sammen økte eksportvolumet med 2 prosent. Verdien av sjømaten ble derimot redusert med 1 prosent, eller 1,5 milliarder kroner, sammenlignet med rekordåret 2019, opplyser Norges sjømatråd.

Sterk global etterspørsel

– Selv om 2020 var et annerledes år, har store deler av sjømateksporten klart å trosse de største utfordringene i kjølvannet av koronapandemien, sier administrerende direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd.

Sjømatrådet peker på fem årsaker til at 2020 ble tidenes nest beste år for norsk sjømateksport: En svekket norsk krone, omstilling i sjømatnæringen, vekst i enkeltarter som makrell og sild, høy eksportverdien for laks og at norsk sjømat er etterspurt globalt.

Statsråden: – Fantastisk

– Jeg er glad for at sjømateksporten igjen passerer milepælen på 100 milliarder kroner i eksportverdi. Første gang vi klarte dette var i 2019, og at dette gjentar seg i koronaåret 2020, er fantastisk, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS