Økologisk

ØKO-MANGEL: Bøndene dyrker ikke så mye økologisk mat som forbrukerne vil ha. Søker du etter «økologisk» i bildedatabasene til alle opplysningskontorene i landbruket, er for øvrig dette bildet av ciabatta med lammerull og sennepsdressing det eneste som kommer opp blant flere tusen bilder. (Foto: Astrid Hals, Matprat.no)

Selger mye mer økologisk

Dagligvarebutikkene selger mer øko-mat – men fremdeles går bare en av 60 matkroner til å handle økologisk.

Publisert Sist oppdatert
I fjor økte øko-salget med 15 prosent. Dermed utgjør salget av økologisk mat 1,6 prosent av omsetningen i dagligvarehandelen, viser tall fra Landbruksdirektoratet.Egg, frukt, bær og nøtter og grønnsaker og poteter hadde størst vekst i fjor.Landbruket følger ikke opp. Det økologiske arealet gikk ned i 2015, og av mange frukt- og grøntvarianter produserer bøndene for lite til å dekke etterspørselen.Men i det minste blir mer av det som produseres økologisk, faktisk solgt som økologisk. Rundt halvparten av økologisk kjøtt og melk blandes likevel med konvensjonelle produkter og selges uten at forbrukerne får vite at de er økologiske.
Powered by Labrador CMS