Frokostvinnere: God service og lokale råvarer har vært avgjørende for årets seier i den anerkjente konkurransen Twinings Best Breakfast. (Foto: Scandic)

Scandic best på frokost

Scandic Nidelven gikk igjen av med seieren i årets kåring av Twinings Best Breakfast, etter «kun» pallplass i fjorårets konkurranse.

Publisert Sist oppdatert
Dette er ellevte gangen Scandic Nidelven har blitt kåret til Norges beste frokosthotell.– Kåringen levner ingen tvil om hvilken hotellkjede som gir gjestene den beste starten på dagen, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting, i en pressemelding.Frem til i år var hotellet ubestridt best i ti år. At de «bare» fikk en pallplass i fjorårets kåring, ble en vekker for hele hotellet.– Våre fantastiske medarbeidere har jobbet knallhardt hver dag for å ta tilbake prisen, og nå beviser vi nok en gang at Scandic Nidelven har Norges beste frokost, sier hotelldirektør ved Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal.Uoffisielt regnes Twinings Best Breakfast som NM i hotellfrokost. Mer enn 400 norske hoteller vurderes av Haugen-Gruppens konsulenter bestående av kokker og sommelierer, i tillegg til en uavhengig jury. Kriteriene for å vinne er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.Ifølge frokostansvarlig på Scandic Nidelven, Øyvind Tiller, har god service og lokale råvarer har vært avgjørende for årets seier.– Teamet mitt legger sin ære i å levere Norges beste frokost, 365 dager i året. Vi står opp 04.00 hver morgen for å gi våre gjester en best mulig start på dagen. I dette arbeidet betyr lokale leverandører svært mye for oss. Vi prøver å ta inn så mye lokalmat som mulig. Det er viktig for oss at maten vi serverer har en historie, sier Tiller.For å løfte frokostopplevelsen fra i fjor, har Scandic Nidelven laget egne produkter i samarbeid med lokale leverandører. Resultatet er en blåmuggost utviklet i samarbeid med Gangstad gårdsysteri og en type frokostøl brygget i samarbeid med Røros bryggeri.– Vi hadde lyst til å lage egne produkter, skreddersydd til frokosten vi serverer våre gjester. Vi tok råvarene i egne hender, bokstavelig talt. Nå serverer vi en vellagret blåmuggost som kokkene våre har ystet selv. Osten produseres to ganger i året og serveres sammen vårt frokostøl, sier Tiller.I tillegg til at Scandic Nidelven tok førsteplassen, hadde også Scandic-kjeden flest fylkesvinnere i konkurransen med 12 av 19 fylkesvinnere.Scandic NidelvenScandic ByparkenThon Hotel Rosenkrantz BergenThon Hotel LofotenScandic HellThon Hotel Rosenkrantz OsloScandic SeiletScandic Ishavshotel

Lokale råvarer

Egne produkter

Oversikt over årets finalister

Powered by Labrador CMS