Unesco

Bergensordfører Marte Mjøs Persen merker seg samfunnsansvaret som næringsmiddelindustrien tar ved å utvikle sunnere produkter.

Samlet i gastronomi-by

Bergen er godkjent som gastronomiby i Unesco. Et bevis på at Bergen er en matby, ifølge ordfører Marte Mjøs Persen.

Publisert Sist oppdatert
Hun ønsket Næringsmiddeldagene velkommen til Bergen, og benyttet anledningen til å trekke linjene fra en by som er bygd opp rundt tørrfisken og til dagens landbruk og næringsmiddelindustri.Hanseatene kom med sauerkraut – det er stor forskjell på den og norrøn kålstuing som ikke engang er tilsatt salt. Og da det var svensk og nederlandsk prinsebesøk i byen for 160 år siden, kom prinsefisken som siden har vært en kjent bergensk selskapsrett.Også i dag er det global påvirkning som bidrar til å skape mattrendene både i Bergen og resten av landet, konstaterer Persen.Hun merker seg at Næringsmiddeldagene skal diskutere om de offentlige ernæringsrådene er på linje med virkeligheten. – Næringsmiddelindustrien tar stort samfunnsansvar ved at dere legger stor innsats i å utvikle sunne produkter, sier Marte Mjøs Persen.Les mer fra Næringsmiddeldagene på og .Matindustrien.noi Matindustrien nummer 2
Powered by Labrador CMS