Nyheter

Eggleverandøren Den Stolte Hane vil sikre at den får nok egg til sine kunder når det nå nærmer seg påsketiden. Foto: Mario Guti | iStock Photos

Saksøker Nortura for manglende leveringer av egg

Eggleverandøren Den Stolte Hane har gått til sak mot Nortura for manglende eggleveringer. Oslo tingrett behandler den allerede i morgen, fredag.

Publisert Sist oppdatert

Striden handler om hvorvidt Nortura har lov til å levere egg til videreforedling i egen fabrikk, før de fordeler egg til dagligvarebutikkene, skriver Aftenposten.

Påskehøytiden er like rundt hjørnet, en tid som mange forbinder med blant annet egg. Det er bekymring for tomme egghyller i butikkene, noe som har vært et hyppig syn ulike steder de siste månedene.

Midlertidig forføyning

Den Stolte Hane på Nærbø, som leverer egg til Coop, har bedt om at saken behandles i retten som en midlertidig forføyning. De trenger eggene nå, ikke etter påske, heter det.

En slik forføyning er en hasteavgjørelse som gjelder fram til en endelig avgjørelse i retten.

Nortura vil ikke kommentere søksmålet, men bekrefter at det handler om hvordan forskriften tolkes.

– Saken handler om hvordan forskriften skal forstås. Vi har gjennomført en ny juridisk vurdering av vår forståelse og mener bestemt at vi har fulgt forskriften i tråd med intensjonene til lovgiver, skriver kommunikasjonssjef Matilda Aronsson i Nortura i en epost til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS