Nyheter

Rørosmeieriet ønsker å være inspirerende for melkemiljøet i Norden, og bidra til ny utvikling, optimisme og økt forbruk av nordiske melkeprodukter. Konferansen skal være startskuddet til det. Foto: Frank May | NTB scanpix

Rørosmeieriet vil skape nordisk fagarena for melkeproduksjon

Rørosmeieriet vil sørge for større bevissthet rundt jordsmonn og lokale smaker i nordisk melkeproduksjon, og inviterer til konferanse som samler fagekspertise innen melk fra hele landet.

Publisert Sist oppdatert

Den går av stabelen 6. og 7. mars og heter «Tilbake til fremtiden».

Arrangør er Rørosmeieriet, i samarbeid med både Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO), Mære landbruksskole, Torsta Landbruksskole i Sverige og Kalø Økologiske Landbrugskole i Danmark.

Konferansen foregår på Røros Hotell og Røros Kultur- og konferansesenter Storstuggu og har fått økonomisk støtte av Nordisk ministerråd – som en del av satsingen Ny Nordisk Mat.

Fristende program

På konferansen er store deler av fagekspertisen innen melk samlet på et brett, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

For det vil være deltakere fra både landbruksskoler, forskningsmiljø, forvaltning, næringsliv, restauranter og reiseliv fra Norge, Sverige og Danmark tilstede, skriver Rørosmeieriet på Linkedin.

Det er et kobbel av foredragsholdere som skal belyse ulike aspekter av melkeproduksjonen i de nordiske landene. Blant annet fra Norgesgruppen, Coop, Eldrimmer, Opaker Gård, Grand Fromage, Nørgaard Gedemejeri, Nibio, Landbruks- og matdepartementet og Stiftelsen Norsk Mat.

Et slag for innovasjon i matbransjen

Rørosmeieriet ønsker å være inspirerende for melkemiljøet i Norden, og bidra til ny utvikling, optimisme og økt forbruk av nordiske melkeprodukter. Meieriet tror at mer kunnskap om smak og terroir (jordsmonn) er viktig for produktutvikling og innovasjon i matbransjen, særlig knyttet til melk.

Målet er å skape en nordisk arena for utveksling av kompetanse og kunnskap mellom fagmiljø, næringsliv, utdanningsinstitusjoner og fremtidige jordbrukere og ansatte i næringen.

Powered by Labrador CMS