Nyheter

– Etter vårt syn burde denne saken aldri ha havnet i retten, mener Kjetil S. Rakkenes, konserndirektør for strategi, rammevilkår og kommunikasjon i Nortura. Foto: Nortura

Retten ga Nortura medhold i egg-striden

Den Stolte Hane vant ikke fram i sin sak mot Nortura om manglende eggleveranser. Tingretten ga sistnevnte medhold for sin tolkning av forskriften.

Publisert Sist oppdatert

Den Stolte Hane gikk til retten med krav om midlertidig forføyning. Hensikten var å forby Nortura å levere konsumegg til industrien.

– Vi er tilfredse med at Oslo tingrett gir oss medhold på alle punkter, både i spørsmålet om midlertidig forføyning og forståelsen av forskriften», sier en fornøyd Kjell S. Rakkenes, konserndirektør for strategi, bærekraft og kommunikasjon i Nortura.

Skapte usikkerhet

Saken har skapt usikkerhet som har vært skadelig for matprodusentene som er avhengige av norske egg, mener han.

– Etter vårt syn burde denne saken aldri ha havnet i retten. Vi er glade for at situasjonen nå er avklart. I en underskuddssituasjon er det forståelig at enkeltaktører vil sikre seg flest mulig egg, men Nortura kan ikke ivareta en enkeltaktørs ønsker om å få mer på bekostning av andre i markedet, understreker Rakkenes.

– Vi forutsetter nå at rettens avklaringer rydder opp i usikkerheten og bidrar til å skape ro og forutsigbarhet for handelen, matvarebransjen, forbrukerne og bøndene, legger han til.

Markedsreguleringen er til for å sikre leveringssikkerhet for bøndene, stabile priser til forbrukerne og en høy selvforsyning av norske råvarer.

Nok egg til alle – uten hamstring

Inn mot påske prioriterer Nortura alle tilgjengelige konsumegg til forbrukere. Leveransene av egg i år er på nivået med fjorårets, skriver selskapet i en pressemelding.

– Dersom vi unngår hamstring, vil det i utgangspunktet være nok egg til alle, selv om man ikke nødvendigvis får tak i alle varianter til enhver tid.

Nortura oppfordrer derfor folk til ikke å kjøpe mer egg enn de normalt ville gjort i påsken.

Powered by Labrador CMS