egg

TRYGT: Eggene er trygge, men rutinene er ikke gode nok. (Foto: Shutterstock)

Regelbrudd hos to av tre

Eggene var ikke farlige, men Mattilsynet har funnet brudd på reglene hos to av tre eggpakkerier.

Publisert Sist oppdatert
Egg som ble omsatt, utgjorde ikke noen fare for mattryggheten. Det konkluderer Mattilsynet etter å ha sett på små og mellomstore eggpakkerier.Likevel kan de bli bedre på rutiner og systemer for hygiene, kvalitet og merking.Butikkene har fått større utvalg i egg, og flere lokale eggpakkerier gir forbrukerne høyere utvalg. – Riktig håndtering av egg er en forutsetning for helsemessig trygge egg som har rett kvalitet og er redelig omsatt, sier seniorrådgiver Margrethe Hovda Røed i Mattilsynet.22 av de 32 eggpakkeriene som er sjekket, hadde avvik. Mattilsynet har laget veiledningsmateriell for bransjen, og også forbrukerinformasjon om egg.I 2009 gjennomførte Mattilsynet en nasjonal tilsynskampanje på de store eggpakkeriene. Resultatene viste at de generelt hadde god styring.
Powered by Labrador CMS