Da landbruksminister Geir Pollestad (Sp) la fram endringene, sa han at regjeringen ikke ønsker å bruke mer penger enn nødvendig for å opprettholde konkurransen.

Q-meieriene vil gå rettens vei om tilskudd kuttes

Dersom regjeringen gjennomfører kuttene i tilskuddet til Q-meieriene, vil selskapet gå til søksmål mot staten.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen kom i desember med endringer i de konkurransefremmende tiltakene i bransjen. Endringene planlegges å tre i kraft 1. juli. Det kan føre til at Q-meieriene mister 50 millioner årlig i tilskudd, skriver E24.

Q-meieriene mener imidlertid at endringene er ugyldige, ifølge et brev som avisen har fått innsyn i. Ifølge selskapet har ikke saksbehandlingen vært god nok. 

– Brudd på  «melkeforliket»

Videre synes meieriet at endringene vil utgjøre et brudd på det såkalte «melkeforliket» fra 2007, som resulterte i støtteordninger til uavhengige meieriselskaper.

Q-meieriene mener også at «den ulovfestede læren om myndighetsmisbruk» er en legitim grunn til et mulig søksmål.

– Dersom det mot formodning skulle bli truffet vedtak i samsvar med høringsnotatet (...), varsles det at Q-Meieriene vil vurdere å gå til rettslige skritt i sakens anledning, uten ytterligere varsel, skriver selskapet.

Da landbruksminister Geir Pollestad (Sp) presenterte endringene, sa han at regjeringen ikke ønsker å bruke mer penger enn nødvendig for å opprettholde konkurransen.

Powered by Labrador CMS