Q-Meieriene

Kristine Aasheim gleder seg til å få inn mange tips om gode kandidater.

Q-Meieriene deler hele overskuddet med frivillige
organisasjoner –  og ber om tips til kandidater

Q-Meieriene gir bort hele overskuddet til gode formål. Nå inviterer Q hele Norge til å nominere gode kandidater som trenger litt ekstra penger.

Publisert Sist oppdatert

Q-Meieriene er kjent for å involvere forbrukerne sine i arbeidet med produktinnovasjon. Nå vil de også ha forbrukernes ideer til ideelle organisasjoner som skal få tildelt midler til sitt arbeid.

– Som et forbrukerdrevet meieri vil vi la folk gi sine forslag til hvem som fortjener støtte, forteller Qsjef Kristine Aasheim.

– Vi håper at mange vil engasjere seg ved å gi en «Qudos» til en organisasjon du velger selv, eller til noen som er foreslått av andre. På denne måten ønsker vi å skape engasjement og oppmerksomhet rundt alle dem som hjelper andre, fortsetter hun.

Til mental helse – og klima- og miljøløsninger

Fram til søndag 5. mai kan alle som nominere organisasjoner som bidrar til god psykisk helse hos barn og unge, eller bedre løsninger for klima og miljø. 

Det gjør du på Q-Meierienes nettsider.

Hvem kan IKKE få støtte? 

Det gis ikke støtte til kommersielle aksjeselskap, enkeltmannsforetak eller generell drift av idrettslag, understreker Q-Meieriene i en pressemelding.

– Dette er områder som er viktige for mange, og hvor vi også har et ansvar som matprodusent. Ved å støtte ideelt arbeid kan vi sammen utgjøre en stor forskjell i menneskers liv, understreker Aasheim.

Som et forbrukerdrevet meieri vil vi la folk gi sine forslag til hvem som fortjener støtte

Kristine Aasheim, Qsjef

Ikke alle kjenner til at hele overskuddet går til gode formål. Q-Meieriene har nemlig ingen private eiere som tar ut utbytte. De eies kun av den allmennyttige stiftelsen Kavlifondet, forklarer Qsjefen. 

Siden Kavlifondet ble stiftet i 1962, har tubeost fra Kavli og meieriprodukter fra Q bidratt til samlede tildelinger på over 1,3 milliarder kroner til gode formål i både Norge og utlandet.

– Det betyr at når du velger Q i meierihyllen, så støtter du også en god sak. Vi kaller det melk med mening, sier Q-sjefen.

100.000 kroner per valgt kandidat

I mai og juni vil de nominerte vurderes. Kavlifondet vil da plukke ut egnede kandidater som hver vil tildeles 100.000 kroner. Overrekkelsen av midlene vil skje i slutten av juni. 

– Vi gleder oss til å motta mange gode tips, og vil invitere de som tipser til å bli med på overrekkelse av gavesjekk og feiring dersom deres formål blir valgt ut, lover Aasheim.

Fakta om MinQudos

Ved å gi Qudos kan du nominere en organisasjon du mener fortjener ekstra økonomisk støtte. Midler gis til organisasjoner som bidrar innen ett eller begge disse områdene:

  • Barn og unges psykiske helse, med vekt på forebyggende tiltak, livsmestring og utdanning.
  • Bedre løsninger for klima og miljø, med vekt på ansvarlig forbruk og produksjon. Mottakeren av økonomisk må være registrert i enhetsregisteret.
  • Her kan du lese mer om MinQudos. Og her om Kavlifondet.
Powered by Labrador CMS