Nyheter

Leveransene til Vinmonopolet, hoteller og serveringssteder kan bli rammet av en streik for ansatte i vin- og brennevinsbransjen.

Polet kan bli rammet av streik hos Arcus

Lønnsoppgjøret for vin- og brennevinsbransjen brøt sammen i dag. Nå går oppgjøret til mekling.

Publisert Sist oppdatert

Etter forhandlinger siden mandag, ble det i dag brudd i lønnsforhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelforbund om overenskomst for vin- og brennevinsbransjen.

– Jeg hadde håpet at vi hadde kommet frem til en løsning gjennom forhandlingene, men det gikk ikke. Det var for stor avstand mellom partene, og vi trenger nå bistand fra Riksmekleren for å komme i havn, sier tariffansvarlig i NNN, Jarle Wilhelmsen.

– Etter inngående forhandlinger om blant annet økonomi, arbeidstid og øvrige krav av mer prinsipiell karakter, meddelte NNN i ettermiddag at de ønsket å bryte forhandlingene, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Ingunn Storetvedt Eriksen i NHO Mat og Drikke til Matindustrien.

Bruddet kom en dag på overtid.

Rammer produksjon og logistikk

Tariffavtalen om fatter 179 medlemmer i tre virksomheter. Arcus Norway og Arcus-eide Vectura er to av dem.

Arcus produserer vin og brennevin, mens Vectura er logistikkselskapet som tar hånd om vareflyten inn fra 40 land og distribusjonen av 50 millioner enheter årlig til Vinmonopolets butikker, serveringsbransjen og hoteller.

Meklingsdato ikke satt

Når partene skal møtes hos Riksmekleren er ikke klart.

Følgende arbeidere omfattes av dette oppgjøret, ifølge den gjeldende tariffavtalen: «Operatør i tapperi og produksjon, håndverkere, fagarbeidere, øvrige vedlikeholdsarbeidere, vareplukkere, truckførere, arbeidere som lesser og losser varer, sjåfører og hjelpearbeidere på biler, renholdere og kantinebetjening samt operatør av automatlager.»

Powered by Labrador CMS