Økologi

Daglig leder Einun Skorem i Øver-Bakken Økologiske Kaffebrenneri med kjelen og egenprodusert kaffe på Grüne Woche i Berlin i 2018.

Øver-Bakken satser i dagligvare

Norges første heløkologiske kaffebrenneri skal nå ut til enda flere kaffeelskere gjennom dagligvarehandelen.

Publisert Sist oppdatert

Øver-Bakken Økologiske Kaffebrenneri har produsert økologisk kvalitetskaffe på småbruket på Inderøy siden 2016. Nå har de også fått distribusjon ut i lokale dagligvarebutikker.

– De første kaffeposene er på vei ut i butikkhyllene på Inderøy, Steinkjer, og Namsos, bekrefter daglig leder Einun Skorem i Øver-Bakken AS.

Produksjonsvolumet har til nå i all hovedsak blitt solgt til restauranter, hoteller, kafeer og nisjebutikker.

Foto I første omgang er det Øver-Bakkens mediumbrente og mørkbrente kaffe som går ut i dagligvarehandelen.

Da Dagligvvarehandelen snakket med Øver-Bakken i 2018, hadde de håp om å nå et produksjonsvolum på tre tonn i løpet av året. I 2020 hadde produksjonen økt til seks tonn.

– Ja, vi har vokst mye, og vokser stadig. Vi har rett og slett brukt den gode, gamle «sten på sten»-metoden, og da baller det på seg, forteller Einun Skorem.

– Flere hører om oss, flere får lyst på kaffen, og stadig flere spør sin lokale kjøpmann om å ta den inn, utdyper han.

Powered by Labrador CMS