Nyheter

Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke kommenterer krisepakken fra regjeringen.

– Omsetningstap må være avgjørende

NHO Mat og Drikke: Tiltakene må være basert på omsetningstap, ikke pålegg om å stenge.

Publisert Sist oppdatert

– Pakken fra regjeringen bidrar til at bedriftene kan betale regningene sine. Det er bra og nødvendig. Når detaljene nå skal på plass er det avgjørende hvor hardt bedriftene er rammet, og ikke om bedriftene ble pålagt å stenge eller ikke. En bedrift som ikke får levert varene sine er akkurat like hardt rammet som en bedrift som er påbudt å stenge, sier toppsjef Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Hver dag teller

Han har forståelse for at det er et omfattende arbeid å få på plass ordning, men understreker at for mat- og drikkeprodusentene teller nå hver dag. Når restauranter, kantiner og hoteller stenges, stopper en stor del av etterspørselen etter mat- og drikkevarer opp.

– En slik stans forplanter seg bakover i verdikjeden og får store konsekvenser for alle bedriftene i vår næring, sier Brubakk.

Pålegg ikke avgjørende

NHO Mat og Drikke vil bruke dagene som kommer til å jobbe hardt for at tiltakene som kommer skal baseres på omsetningstap.

– Hovedlinjen for å bestemme størrelsen på kompensasjonen må være fallet i omsetning, ikke om virksomheten er blitt pålagt å legge ned driften, sier han.

Detaljene i ordningen skal være klare til neste fredag og målet er at man skal starte å betale ut penger innen tre uker. Totalt regner regjeringen med at det vil bli betalt ut 10-20 milliarder hver måned.

Powered by Labrador CMS