Orkla

FORMELT: De sørget for den formelle åpningen – fra venstre matminister Jon Georg Dale, fabrikksjef Eirin Skovly, konsernsjef Peter A. Ruzicka og Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård.

Nyåpnet Stabburet i Fredrikstad

Etter 50 år og mer enn en milliard gule bokser er leverpostei-fabrikken til Stabburet helt fornyet.

Publisert Sist oppdatert
Nå er den moderniserte fabrikken åpnet. Landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka sto for formalitetene.Orkla har de siste par årene investert over 130 millioner kroner i fabrikken i Fredrikstad, der historien til Stabburet-merket startet. Dette er den største investeringen siden fabrikken ble åpnet for 50 år siden og en av de største investeringene Orkla har gjort de senere årene.I fjor var det salgsrekord for de gule leverposteiboksene fra Fredrikstad: Mer enn 23,5 millioner bokser.– Vi satser blant annet på ny teknologi og en bedre produksjonsflyt som vil ruste oss i en stadig tøffere konkurranse, sier Peter A. Ruzicka.Derfor mener han at nyåpningen betyr noe også for folk flest:– Stabburet Leverpostei er en viktig kilde til jern, og i tråd med Orklas helsestrategi jobbes det hele tiden med å forbedre ernæringsprofilen på leverpostei og våre andre produkter. Det viktigste bidraget Orkla kan gi til folkehelsen, er å gjøre folkefavorittene enda sunnere, sier Ruzicka.De siste årene er innholdet av salt og mettet fett redusert samtidig som jerninnholdet er økt. I tillegg er sortimentet utvidet med både magrere kyllingpostei og en glutenfri variant.Hvert år foredles mer enn 7000 tonn norsk kjøtt på fabrikken i Fredrikstad. Trondhjems middagshermetikk og Picnic produseres også her. I tillegg foredles det meste av kjøttet til Grandiosa og Big One, pluss et stort antall storhusholdningsprodukter.

Investerte 130 millioner

Ny teknologi

Mindre salt og mettet fett

Powered by Labrador CMS