Nyheter

Tor Helge Bjorheim i Tine Sentrallager Klepp (til venstre) og Rune Bjelland i Robot Norge ser fram til å få på plass en forbedret utgave av dagens robotløsning.

Ny robot forbedrer arbeidsmiljøet for Tine

– Bedre arbeidsmiljø den største fordelen ved å investere i ny robot, sier vedlikeholdssjef Tor Helge Bjorheim i Tine Sentrallager Klepp.

Publisert Sist oppdatert

Mer enn 20 års samarbeid forlenges når RobotNorge installerer den forbedrede løsningen på Tines sentrallager på Klepp stasjon.

Nesten naboer

De to lokale bedriftene, som ligger bare 2,3 km fra hverandre, har inngått ny kontrakt for automatisert håndtering av modnet ost fra kjølelager til pakking. Løsningen er både effektiviserende for bedriften og helsefremmende for medarbeiderne.

– Det viktigste for oss er at robotisering bedrer arbeidsmiljøet. Et mer automatisert system gir mindre fysisk belastning. De ansatte slipper for eksempel å løfte og snu 20 kilos ostestykker, sier Tor Helge Bjorheim i en pressemelding.

Han vektlegger også det effektiviserende ved investeringen: Roboten øker oppetiden og styrker konkurransekraften.

Rune Bjelland leder prosjektavdelingen i RobotNorge. Han er både glad og stolt over å ha vunnet den store kontrakten, og ser fram til videre samarbeid.

– Vi har vært opptatt av å levere en driftssikker robotiseringsløsning basert på erfaringer fra eksisterende robotcelle. Løsningens robusthet styrkes med standard, utprøvd teknologi og anerkjente underleverandører, sier Bjelland.

Visjonen til RobotNorge er nettopp å bidra aktivt til å skape lønnsom og bærekraftig produksjonsindustri.

15 roboter

Tine fikk sin første robot i 1995. I dag har sentrallageret mer enn 15 roboter til plukking og pakking.

– Vi valgte RobotNorge på grunn av nærhet, pris, kvalitet og oppfølging. Langt samarbeid og god relasjon er også det stort pluss for oss, sier Tor Helge Bjorheim i Tine.

Powered by Labrador CMS