Nyheter

Nova Sea skal bygge nytt lakseslakteri på Lovund i Nordland.

Nova Sea bygger lakseslakteri til to milliarder kroner

I april neste år starter byggingen av Nova Seas nye slakteri på Lovund i Nordland. Prislappen blir på i overkant av to milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det besluttet selskapets styre tirsdag, melder IntraFish.

– Det gamle slakteriet er utdatert og trangt. Vi må ha et nytt slakteri for å henge med i utviklingen i bransjen, sier Nova Sea-direktør Tom Eirik Aasjord i en pressemelding.

Etter at regjeringen i september i fjor varslet innføring av grunnrenteskatt i havbruket, satte oppdrettsselskapet planene om bygging av det nye lakseslakteriet på vent.

– Nå gjør vi et formidabelt løft for å sikre både oppdrettsnæringen og leverandørindustrien i landsdelen. Vi forventer at politikerne ser nytten i å være med på reisen videre, sier Aasjord.

Nova Sea vil øke slaktekapasiteten betraktelig med det nye slakteriet. Avhengig av aktivitetsnivå vil slakteriet bidra til å skape mellom ti og førti nye arbeidsplasser, ifølge dem selv.

– Investeringen på omslag 2 milliarder, er den største enkelt investering som noen gang er gjort i Lurøy kommune. Den vil ha stor betydning for Lovund som samfunn, og for Lurøy kommune, sier ordfører Håkon Lund i Lurøy.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS