Nyheter

Normilk AS i Levanger gir 1 millioner kroner i koronastøtte til lokalt næringsliv. Her er fabrikkdirektør Øystein Vold.

Normilk gir 1 million til lokalt næringsliv

Tørrmelkprodusenten koronastøtter lokalt næringsliv i Levanger.

Publisert Sist oppdatert

Normilk AS i Levanger i Trøndelag produserer tørrmelk for næringsmiddelindustrien i Norge.

Mange av våre kollegaer i det lokale næringsliv og lokale leverandører sliter økonomisk

Selskapet er hjørnesteinsbedrift i Levanger og i alle år vist samfunnsansvar via sponsing av idrett og kultur. Nå har styret i selskapet besluttet å prøve å hjelpe noen næringsdrivende i Levanger under koronakrisen.

– Vi gir 1 million kroner som en gave til næringsdrivende i Levanger. Maksimal tildeling er 100.000 kr per mottaker, forteller styreleder Trond Thomassen og fabrikkdirektør Øystein Vold – som håper at flere med evne og vilje til å hjelpe gjør det samme som Normilk nå gjør.

Mange sliter

Normilk er en av bedriftene som holder hjulene i gang i næringsmiddelindustrien.

– Vi er en av mange samfunnskritiske bedrifter som så langt som mulig skal produsere som normalt, og helst mer enn normalt. Vi opplever økt etterspørsel etter våre produkter, noe som er positivt for oss selv, våre dyktige ansatte, vårt nærområde og ikke mist viktig for melkeprodusentene i Trøndelag, sier de to.

Nå støtter de altså det lokale næringslivet:

– Mange av våre kollegaer i det lokale næringsliv og lokale leverandører sliter økonomisk. Noen må gi opp, noen må si opp ansatte, mens andre må permittere og noen sliter med likviditeten, forklarer Thomassen og Vold, som gjennom egne selskaper eier henholdsvis 70 og 30 prosent av bedriften.

Selskapet har røtter tilbake til Viking-melka 1898, men produksjonen ble først startet opp i Levanger i 1925, da det sveitsiskeide konsernet Nestlé tok over driften. 1. november 2001 kjøpte Normilk AS selskapet fra AS Nestlé Norge.

Normilk AS har siden oppstarten i 2001 blitt en meget solid bedrift, gjeldfri og med god likviditet.

I 2018 omsatte selskapet med 30 ansatte for 349 millioner kroner med et driftsresultat på bunnsolide 35,2 millioner kroner.

Samarbeider med sparebanken

Normilk AS har helt siden oppstarten hatt et veldig godt samarbeid med Sparebank1 SMN.

– De har store deler av næringslivet i Levanger som sine kunder, og har dermed god oversikt over hvilke virksomheter som nå sliter og hvilke som gjør det godt. Vi har bedt banken sammen med næringssjefen i Levanger Kommune om å bistå oss i arbeidet med å velge ut de som skal få støtte fra oss.

Interesserte søkere må ta kontakt med Sparebank 1 SMN innen 16. april. Her er kriteriene for tildeling:

  • Mottaker må ha vært næringsdrivende pr 1.1.2020

  • Bedriften skal ha forretningsadresse i Levanger

  • Bedriften må ha utsikt til å være lønnsom og ha gode fremtidsutsikter i normale tider

  • Bedriften kan gjerne være leverandør til Normilk

  • Gaven skal ikke gis til privatpersoner

Kjenner du til andre bedrifter i næringsmiddelindustrien som bidrar lokalt med støtte til kriserammede bedrifter? Tips Matindustrien!

Powered by Labrador CMS