Annonse

NM i kjøttprodukter 2018
I går kveld ble resultatene fra årets Norgesmesterskap i kjøttprodukter offentliggjort på Stratos i Oslo.
Annonse
565 produkter var påmeldt til NM i Kjøttprodukter 2018, som i år har hatt et spesielt fokus på grillmat og spekemat. Juryen brukte i april tre dager på å smake seg frem til Norges beste kjøttprodukter. Konkurransen arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.– Vi ser at kjøttbedriftene ønsker denne vurderingen. Både fordi NM i Kjøttprodukter gir matnyttige tilbakemeldinger på kvalitet og forbedringspotensial, og fordi medaljer i en konkurranse som denne gir solid respons gjennom mer salg i butikk, sier Svein Erik Eide som er ansvarlig for mesterskapet.I går kåret juryen følgende bedrifter til Norgesmestere under NM i kjøttprodukter 2018:Fenalår: Fenalår med honning fra Aron Mat ASBurger: Butcher Burger fra Grilstad ASBacon: Bacon fra Åkeberg Skoglunn ASSpekekjøtt: Langtidsmodna spekeskinke fra Haugen Gardsmat ASSpekepølse: Italiensk snabb, Per’s Kjøkken ASPølse: Folkets Bratwurst urøkt fra Unil AS av Fatland Sandefjord ASGrill: Rødvinsmarinert lammemørbrad fra Høvikveien Kjøtt og Kolonial ASI tillegg delte Matmerk ut sin egen hederspris under NM i Kjøtt. Formålet med denne prisen er å synliggjøre og vedsette kjøttbransjens produsenter og produkter, og skal gå til en produsent som er med på å fremme mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon.I år var det Nortura og Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund (KLF) som mottok hedersprisen for sitt arbeid med å få på plass en bransjeavtale for alle slakterier.Se over vinnerne av NM i Kjøttprodukter 2018.