Nyheter

Ni fiskebruk i Nord-Norge må betale skatter og avgifter utenlandske selskap har unndratt, opplyser Skatteetaten. Foto: Lise Åserud | NTB

Ni fiskebruk må betale skatter og avgifter utenlandske selskap har unndratt

Etter å ha brukt innleid arbeidskraft fra østeuropeiske selskaper, må ni fiskebruk i Nord-Norge betale millionbeløp i unndratt forskuddsskatt og arbeidsgiveravgift.

Publisert Sist oppdatert

Skatteetaten opplyser i en pressemelding at de har gjennomført kontroller hos ni østeuropeiske selskaper som har hatt oppdrag i fiskeindustrien etter en tverretatlig a-krimkontroll.

Leide ut arbeidskraft

Kontraktene mellom selskapene fra Øst-Europa og de norske fiskebrukene var innmeldt til Skatteetaten som entreprisekontrakter, hvor selskapene hadde et selvstendig ansvar for produksjonen.

Men ifølge divisjonsdirektør Odd Woxholt i Skatteetaten har ikke selskapene levert entrepriseoppdrag, men leid ut arbeidskraft.

– Ved arbeidsinnleie kan oppdragsgiver bli ansvarlig for oppdragstaker ved manglende betaling av skatter og avgifter, sier han.

Ingenting å hente

Dermed ender skatteregningen på vel 2,5 millioner kroner opp hos ni norske fiskebruk, som må betale for unndratt forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift som skulle komme fellesskapet til gode.

Det er forsøkt å kreve inn pengene fra selskapene i Øst-Europa, men selskapene er konkurs og det er dermed ingen verdier å hente, opplyser Skattetaten.

Powered by Labrador CMS