Nyheter

Nå kan det igjen drikkes øl på puber og restauranter, men kun fram til klokka 23.

Næringslivet fornøyd med oppheving av skjenkestopp

– En nødvendig og klok beslutning som sikrer inntekter både til utelivet og bedriftene som leverer mat og drikke til barer og restauranter.

Publisert Sist oppdatert

Slik oppsummerer administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke regjeringens beslutning om å oppheve skjenkestoppen. Fra i dag kan det serveres alkohol fram til klokka 23.

Regjeringen gjør endringer i de nasjonale skjenkereglene og åpner for skjenking frem til klokken 23 fra fredag 14. januar. Kravet er at det serveres ved bordene. Den enkelte kommune vil ha mulighet til å ha strengere regler der hvor smittesituasjonen tilsier det.

Store konsekvenser

– En lenge og hardt prøvet bransje får nå pusten tilbake igjen. Konsekvensene av skjenkestoppen har vært store for restauranter og barer over hele landet. Det har også påvirket de mange tusen mat- og drikkeprodusentene som lever av å levere varene sine til utelivet. Svarene fra bedriftene i den siste medlemsundersøkelsen viste med full tydelighet at de er usikre på markedssituasjonen fremover. Derfor var det helt nødvendig å få fjernet den usikkerheten som skjenkestoppen innbar for disse bedriftene, sier Brubakk.

SMB vurderer søksmål

– De fleste av restaurantene som nå er nedstengt, vil kunne åpne dørene igjen om noen få dager, skriver administrerende direktør Jørund Rytman i SMB Norge i en epost til NTB.

Han vil likevel fortsette prosessen med massesøksmål mot regjeringen for å få en rettslig vurdering av lovligheten rundt nedstengingen som kom 13. desember i fjor.

SMB Norge er en interesseorganisasjon for små og mellomstore bedrifter.

Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke mener mange bedrifter fortsatt vil slite med å være lønnsomme selv etter lettelser i skjenkereglene.

– Vi forventer at det kommer ytterligere lettelser så snart en løsning med koronasertifikat er klar, sier Horneland Kristensen.

Koronasertifikat

Også NHO hadde ønsket et koronasertifikat velkommen og er skuffet over at det ikke kom noen avklaring rundt bruken.

– Koronasertifikat kunne bidratt til å åpne samfunnet mer, særlig for de bedriftene som har vært hardt rammet av antallsbegrensningene, sier arbeidslivsdirektør Nina Melsom i NHO til NTB.

Powered by Labrador CMS