Nyheter

13 nye verdiskapingsprosjekter i landbruket har fått innvilget økonomisk støtte fra Landbruksdirektoratet. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell | NTB

Millionstøtte til prosjekter som skal gi økt verdiskaping i landbruket

Landbruksdirektoratet har innvilget 16 millioner kroner i støtte til 13 nye verdiskapingsprosjekter i landbruket.

Publisert Sist oppdatert

­I tillegg mottar Stiftelsen norsk senter for økologisk landbruk og St. Olavs hospital støtte til prosjekter innen helse, miljø og sikkerhet (HMS) i landbruket.

Førstnevnte blant annet for å utvikle et gasskurs for landbruket om håndtering av biorest og drift av biogassanlegg, sistnevnte for et prosjekt om kartlegging og forebygging av ulykker og nestenulykker ved bruk av gjødselgass.

En annen som har fått økonomisk støtte og klarsignal til å sette i gang, er Sogn Jord- og Hagebruksskule. For prosjektet Dyrking av økologisk kjernefrukt - Hvordan utvikle store frukttrær for et norsk klima og marked? fikk skolen tildelt rundt 1,5 millioner kroner.

Totalt mottok Landbruksdirektoratet 43 søknader om tilskudd i høst, og til sammen ble det søkt om 45 millioner kroner.

HMS-arbeid som prioritering

Etter føringer fra jordbruksoppgjøret var HMS-arbeid i landbruket én av tre særskilte prioriteringer i årets utlysning, poengterer direktoratet.

Den største tildelingen i år til Norsk Landbruksrådgivings prosjekt «Praktisk risikovurdering og beredskapsplanlegging med mål om å nå nullvisjon for dødsulykker og skader i landbruket».

– Dette er et viktig bidrag for verdiskaping, næringsutvikling og økt kompetanse i landbruket, opplyste landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS