Nyheter

Her er noen av hodene bak nyvinningen Mett Landbruk: Varig Orkla Arena, Orkla Sparebank, Varig Orkla Forsikring, Fjøssystemer, Orkel Direkte og bondelagene i Orkland. Foto: Mett Landbruk

Mett Landbruk lanserer utstilling i Midt-Norge

I månedsskiftet mai/juni går den regionale landbruksutstillingen «Mett Landbruk» av stabelen. Den første i sitt slag for gårdbrukere og landbruksrelaterte virksomheter i Midt-Norge.

Publisert Sist oppdatert

­Per i dag finnes det ikke regionale, landbruksrettede arrangementer i Midt-Norge. Derfor mener initiativtakerne at Mett Landbruk kan bli en attraktiv, årlig begivenhet. Den retter seg til alle med interesse for landbruk, maskiner, norsk mat og levende lokalsamfunn.

Orkland kommune

Planen er å arrangere denne landbruksutstillingen i veksel med den nasjonale utstillingen Agrisjå. Bak nyvinningen «Mett Landbruk» står Varig Orkla Arena, Orkla Sparebank, Varig Orkla Forsikring, bedriften Fjøssystemer, Orkel Direkte og bondelagene i Orkland.

Utstillingen arrangeres 31. mai og 1. juni på Varig Orkla Arena som ligger på Fannrem i Orkland kommune. Varig Orkla Arena er et moderne travanlegg.

Det blir ikke bare fagprat på Fannrem, men også anledning til sosialt samvær. Den første kvelden lokkes det nemlig med bondepub for utstillere og aktive bønder. Så blir det «bøgdafest» kvelden etter.

Landbruksfaglig arena

Mett Landbruk retter seg mot gårdbrukere og landbruksrelaterte virksomheter i Midt-Norge – og for alle med interesse for landbruk, maskiner, norsk mat og levende lokalsamfunn.

Den ønsker dessuten å bli et utstillingsvindu for det midtnorske landbruket ved å vise bredden og mangfoldet som næringen representerer gjennom det tradisjonelle landbruket og forvaltningen av skogen i regionen.

Kvalitetshåndverk og lokalmat

Utstillinga skal samle et bredt utvalg av lokalt forankret kvalitetshåndverk og smakfull lokalmat. Det er viktig å synliggjøre den omfattende sysselsettinga og verdiskapninga i næringa, og de mange tilknyttede virksomhetene, mener organisatorene.

Målsettingen deres er først og fremst å danne en felles landbruksfaglig arena for kunnskapsformidling, informasjonsdeling og sosialt samvær i Midt-Norge, opplyser initiativtakerne.

Powered by Labrador CMS