Meny

Vegard Kjuus justerer opp prisene til det han kaller «et noe mer normalt nivå».

Meny dropper prisdumping

– Dette har gått for langt, sier Meny-sjef Vegard Kjuus.

Publisert Sist oppdatert
Det er kanskje første gangen en dagligvarekjede markedsfører seg på å skru opp prisene og kan regne med sympati for det. I en pressemelding slutter Meny-sjefen seg til kritikerne av prisdumpingen.– Vi slåss for matglede. Vi mener prisdumpingen vil føre til en forflatning av norsk matkultur og svekke utvalget. Vi setter opp prisene på de varene hvor prisdumpingen har gått lengst, og vi gir samtidig en million kroner til Frelsesarmeen, sier Vegard Kjuus.Bondelaget og Matmerk går ut i dag og kaller og en hån mot bønder og matvareprodusenter. Kjuus er enig.– Å selge en pakke surkål til en krone må vi holde oss for gode til. Vi skal ha respekt for maten og for dem som produserer den, sier Kjuus. Han frykter at prisene vil føre til at flere kaster mer mat.– Vi skal spise maten, ikke kaste den. Det ekstreme fokuset på billig mat bidrar ikke til økte matopplevelser, mener han.I pressemeldingen benytter Kjuus anledningen til å slå et slag for den jobben butikkene med bredere sortiment gjør for små lokalmatprodusenter. – De kan ikke være med på dette kjøret, sier han.

Forflatning av norsk matkultur

prisdumpingen på julevarer «usmakelig»

Frykter mer matkasting

Powered by Labrador CMS