Nyheter

Også lønnsoppgjøret for ansatte i bakeri- og konditorbransjen må avgjøres hos Riksmekleren. Bildet er fra Goman.

Mekling også for bakeri og konditor

Sent tirsdag kveld ble det brudd i forhandlingene mellom NHO Mat og Drikke og NNN om overenskomsten for baker- og konditorfagene.

Publisert Sist oppdatert

Oppgjøret omfatter 1.370 ansatte i 81 bedrifter.

Datoene for mekling blir 16. og 17. oktober 2020. Det betyr at en eventuell streik vil starte natt til søndag 18. oktober.

Dette er det tredje av tre mulige oppgjør i næringsmiddelindustrien som nå havner hos Riksmekleren:

For stor avstand

– Etter to dagers forhandlinger måtte vi bare konstatere at det har skjedd lite i forhold til de kravene vi har stilt, sier bransjeansvarlig og forhandlingsleder for Norsk nærings- og nytelsesarbeiderforbund (NNN), Ingunn Ekremsæter.

– Avstanden mellom oss var for stor til at vi klarte å finne en løsning gjennom ordinære forhandlinger. Oppgjøret går derfor nå til mekling hos Riksmekleren, sier Nikolai A. Westlie, forhandlingsdirektør i NHO Mat og Drikke.

Foto NNNs forhandlingsutvalg: Forhandlingsleder Ingunn Ekremsæter, Sonja Iversby Mesterbakeren, Sven-Are Gårdvik, Bakeriet Mo i Rana, Roar Bakkejord, Bakehuset AS, Kjell Arne Ness, Bakehuset AS, Raymond Leibach, Bakehuset Nord-Norge og bransjesekretær Grete Troset Salberg. Foto: NNN

Meieriindustrien fortsetter senere

Hele 17 tariffavtaler skal forhandles i næringsmiddelindustrien, de tre første er altså på vei til mekling.

I dag startet forhandlingene for meierindustrien. Etter utveksling av krav i forhandlingene for meieriindustrien mellom NNN og NHO Mat og Drikke, ble det enighet om å fortsette forhandlingene 19. og 20. oktober.

7. og 8. oktober er det forhandlinger for egg og fjørfe og margarinfabrikkene.

Powered by Labrador CMS