Ringnes

De fikk Spesialitet-merke på Matstreif – fra venstre Bjørge Madsen (Skjærgaarden gartneri), Åse Torvik (Mosbøen gård), Anja Kastnes (Sæterstad gård), Maiella de Roos (Lofoten Gårdsysteri) og Dag Fredrik Eftedal (Svanepotet).

Matstreif-heder til mange

Ringnes, Rørvik Fiskemat, Nordbrenna gård og Prima Jæren – de er bare noen av de mange som fikk heder på helgens Matstreif.

Publisert Sist oppdatert
Matfestivalen i Oslo har vært godt synlig i både gatene og mediene. Ikke minst har mange fått priser, premier og merker.For eksempel er Ringnes Polaris Røykbokk kåret til årets øl. Om den samarbeider RIngnes med Roar Sandodden på Alstadberg Tradisjonsbryggeri i Skatval. Sandodden malter på tradisjonelt nordtrøndervis, i et såinnhus der det det fyres med oreved.Matminister Sylvi Listhaug delte ut Spesialitet-merket til fem produsenter da hun åpnet festivalen: Svanepotet i Larvik for Sandholt & Eftedal gourmetpoteter, Lofoten Gårdsysteri for den biodynamiske geitosten Steinfjording naturell, Sæterstad gård i Hattfjelldal for Ekte brun geitost og Raket fjellrøye, Mosbøen gård i Sunndal for flatbrød med rosmarin og havsalt, og Skjærgaarden Gartneri i Larvik for Skjærgaardsløk.Listhaug delte også ut pris for årets produkt i NM for lokalforedlede melkeprodukter. Den gikk til Nordbrenna gård i Trysil for Kokost.I NM i sjømatprodukter fikk Rørvik Fiskemat tre gull. Dessuten ble det to NM-gull hver til Fiskeeksperten Reinhartsen og Trollkrabben, og ett til henholdsvis Maxmat, Art Nor og Brødrene Berggreen.Mathias Nilsen, butikkslakter i Høvikveien Kjøtt og Kolonial i Bærum, vant NM i kjøttfag. Og i NM i Sjømat ble det seier til Veronica Samuelsen. Hun studerer på Fiskerihøgskolen samtidig som hun arbeider hos A. Dragøy i Tromsø.De ansatte i Meny-butikkene kåret Prima Jæren til favoritten sin blant lokalmatleverandørene. Årets matskattleverandør, som Prima nå kan kalle seg, fikk over halvparten av stemmene.

Røykbokk

Rørvik og Prima

Powered by Labrador CMS