Matsentralen

Matsentralen får messemat

Smak-messen samarbeider med Matsentralen – forrige gang ble det gitt bort 1255 kilo overskuddsmat.

Publisert Sist oppdatert
Også neste år skal den emballerte maten som blir til overs etter Smak-messen på Lillestrøm, gis bort til Matsentralen.– Bærekraft og riktig ressursutnyttelse betyr mye for oss, og vi er derfor veldig glade for at vi har inngått et samarbeid med Matsentralen, sier prosjektleder Torill Engelberg i Smak 2017.– Vi er positive til dette samarbeidet både fordi det gir oss en betydelig mengde overskuddsmat vi kan redistribuere og fordi det er viktig for oss å være synlige på en messe som Smak, sier daglig leder Cristiano Aubert i Matsentralen.Han omtaler sentralens rolle med å dele ut overskuddsmat som todelt: Arbeid for å redusere matsvinnet og bidrag til å gi vanskeligstilte tilgang til god og sunn mat. I år fordeles det over to millioner måltider.– Det blir helt klart mer! I år har vi en vekst på 25 prosent i antall tonn vi mottar. Samtidig er potensialet langt større, sier Cristiano Aubert.Han skulle gjerne hatt med både grønnsaker, kjøtt og fisk i tillegg til basisvarer som pasta og ris.De over 10.000 mottagerne er en uensartet gruppe: Fra rusmisbrukere som lider av underernæring fordi de bruker pengene sine på annet enn mat til fattige barnefamilier som trenger støtte i hverdagen, psykisk syke og foreninger som arbeider med leksehjelp for barn og unge.– Matsvinn er et tema bransjen er opptatt av og som også settes på agendaen på Smak i februar 2017, sier Torill Engelberg.Matsvinn blir også et sentralt tema på Mat & Emballasje-messen, som går parallelt med Smak, og det er hovedtema i .

To millioner måltider

Vokser videre

Sentralt tema

neste ukes nummer av Matindustrien
Powered by Labrador CMS