Nyheter

Mandag ble det klart at restauranten Maaemo beholder sine tre stjerner i Michelin-guiden. Esben Holmboe Bang, medeier og kjøkkensjef ved restauranten, sa fra scenen at de forsøker å skape minneverdige øyeblikk for alle som besøker Maaemo.

Maaemo beholder tre Michelin-stjerner – seks nye norske restauranter får stjerner

Maaemo fortsetter å være eneste restaurant i Norge med tre Michelin-stjerner. Mandag fikk også seks nye norske restauranter stjerne i Michelin-guiden.

Publisert Sist oppdatert

Det var stjernedryss over norske restauranter under Michelin-guidens utdeling for Norden mandag.

Under utdelingen i Åbo I Finland ble det klart at Maaemo beholder sine tre stjerner – og er dermed eneste restaurant i landet med tre stjerner i Michelin-guiden.

Det var en tydelig stolt medeier og kjøkkensjef ved Maaemo som sto på scenen under utdelingen.

– Vi forsøker hver dag på skape en minneverdig og vakker opplevelse for alle som kommer inn dørene våre. Det er dette alt handler om, sa Bang.

Ingen nye norske restauranter for to stjerner i årets guide, men Re-Naa i Stavanger beholder sine to stjerner – som dermed blir den ene tostjernersrestauranten i Norge.

Seks fikk sin første

Under utdelingen ble det også klart at seks norske restauranter fikk sin første stjerne: À l'Aise, Stallen, Sabi Omakase Oslo, Savage, Mon Oncle, alle i Oslo, samt K2 i Stavanger.

– Det er jo vidunderlig og virkelig en glede. Det er fantastisk for hele teamet å få en slik anerkjennelse så fort, sier en stolt eier av Mon Oncle, Esben Holmboe Bang til Godt.

Mon Oncle ble åpnet i 2022. Bang er også kjøkkensjef og medeier av trestjernersrestauranten Maaemo. Godts matanmelder Mathias Steinbru mener dette er velfortjente stjerner til de norske restaurantene.

– Vi vet jo at nivået i Norge er høyere enn noen gang tidligere. Velfortjente stjerner, og gøy at det er seks nye restauranter med en stjerne, sier Steinbru.

Tolv har fra før

I tillegg har 12 norske restauranter en stjerne fra før. Dette er Hyde (Oslo), Schlägergården (Oslo), Hot Shop (Oslo), Lysverket (Bergen), Bare (Bergen), Credo (Trondheim), Fagn (Trondheim), Kontrast (Oslo), Sabi Omakase (Stavanger), Speilsalen (Trondheim), Statholdergaarden (Oslo), Under (Lindesnes).

Tre stjerner betyr verd en egen reise, to stjerner verd en omvei og en stjerne verdt et besøk.

­

Powered by Labrador CMS