Nyheter

Daglig leder Thomas Bjarkholm i Lantmännen Unibake på Langhus, her sammen med kategorisjef Anette Andersen i forbindelse med åpningen av ny hvetebakstlinje i 2019. Nå settes en rekke av selskapets ansatte i koronakarantene etter Smak 2020.

Koronakarantene for alle på Smak-standen

Alle som har betjent standen til Lantmännen Unibake på Smak 2020 settes i 14 dagers karantene.

Publisert Sist oppdatert

Lantmännen Unibake holder til på Langhus i Ski kommune. Bransjenettstedet bakeri.net skriver at alle ansatte som jobbet på standen settes i 14 dagers karantene etter at messen er ferdig, altså i dag.

Årsaken er blant annet at selgere og produksjonsarbeidere er lokalisert på samme sted.

Tidligere i uka meldte Matindustrien at flere hygieneselskaper stengte side stand av frykt for å bidra til korona-smitte under messene Smak og Holdbar 2020 på Norges Varemesse.

Ukjent antall ansatte

Nå får altså virusfrykten også konsekvenser for de som faktiske betjente standene sine.

Matindustrien har foreløpig ikke fått svar fra Lantmännen Unibake om hvor mange ansatte dette gjelder.

Flere tomme stander

Bakeri.net melder at Bakehuset, Mesterbakeren og Gomanbakeriene er blant selskapene som har oppfordret sine ansatte til å la være å dra på stand. Nettstedet skriver også at Coop har gjort det samme, og at ingen var matgiganten derfor har vært til stede.

Lantmännen Cerealia valgte å stenge sin stand:

– Av hensyn til våre kunder og befolkningen for øvrig, har vi som følge av korona-virus valgt å ikke bemanne vår stand på årets SMAK-messe basert på «føre var»-prinsippet. Dette gjøres først og fremst for å ytterligere å minimere risiko for smitte som kan påvirke vår produksjons-, og leveringsevne, sier salgs- og markedsdirektør Øyvind Westberg Carlsen i Lantmännen Cerealia til bakeri.net.

Powered by Labrador CMS