Nyheter

Karl Munthe-Kaas går av som konsernsjef i Oda, men fortsetter som styremedlem. Foto: Annika Byrde | NTB

Karl Munthe-Kaas må gå av som konsernsjef i Oda

Etter 10 år som konsernsjef i Oda går gründer Karl Munthe-Kaas av og blir styremedlem. – Dette ville jeg aldri gjort på eget initiativ, sier gründeren til E24.

Publisert Sist oppdatert

Ny toppsjef blir Chris Poad som har bakgrunn fra Amazon og Tescos netthandel. ­Oda group får også ny styreleder – Jesper Højer, tidligere konsernsjef for Lidl International.

Styrets beslutning

Overfor E24 er Munthe-Kaas tydelig på at beslutningen er initiert av styret.

– Det er klart det er vemodig, men det er ikke min jobb å vurdere hvem som er beste leder. Jeg føler på mange måter at jeg har sittet veldig lenge og veldig mye lenger enn mange gründere kunne forventet. Det som først og fremst vemodig, er at jeg forlater kolleger jeg elsker. I alle fall i den daglige driften. Dette ville jeg aldri gjort på eget initiativ, sier han til E24.

Vil forbedre det kommersielle håndverket

Målet framover er å styrke lønnsomheten i Oda Norge ved å forbedre det kommersielle håndverket. Odas teknologi skal dessuten øke effektiviteten i Mathem i Sverige», skriver Oda i pressemeldingen i dag.

«Oda skal fortsette å vokse gjennom oppkjøp, fusjoner og partnerskap istedenfor å utvikle ting fra scratch i nye markeder», understrekes det.

«Oda skal fortsette å vokse gjennom oppkjøp, fusjoner og partnerskap istedenfor å utvikle ting fra scratch i nye markeder.»

Styret og Oda-gründer Karl Munthe-Kaas mener at Chris Poad vil være en god konsernsjef for Oda fremover.

– Jeg har fulgt med på Odas utvikling og er imponert over hvor godt Oda har lykkes. Oda har en verdensledende plattform å bygge videre på, kunder som elsker å få rimelige dagligvarer levert til døren, og et svært dyktig team, som har utviklet verdens mest effektive matbutikk på nett, roser den nye konsernsjefen.

Oda i korte trekk

  • Oda er Norges største matbutikk på nett.
  • Selskapet tilbyr et bredt utvalg dagligvarer og middagsretter lever på døra.
  • Oda ble startet i 2013 av ti gründere med mål om å lage «Norges beste handleopplevelse for dagligvarer» , og for å gjøre kundenes hverdag friere og enklere.
  • Munthe-Kaas var en av ti teknologigründere som i sin tid startet nettbutikken kolonial.no. I forbindelse med den internasjonale satsingen i 2021 skiftet selskapet navn til Oda.
  • Nå er Oda det selskapet i sin kategori med raskest vekst i hele Norden.

Kilde: Oda

Vekstselskap

Oda har gitt norske forbrukere en ny måte å handle dagligvarer på, revolusjonert en gammeldags bransje og evnet å ta markedsandeler i en bransje med få, dominerende aktører, mener Oda.

Dette ved å utvikle en helt ny verdikjede, basert på en egenutviklet logistikk- og distribusjonsteknologi, som er verdensledende på effektivitet.

«Etter to krevende år, som følge av inflasjon og finansiell krise, har Karl Munthe-Kaas evnet å snu skuta. Oda er nå lønnsom i Norge og på god vei til å bli lønnsom i Sverige etter en vellykket sammenslåing med Mathem, Sveriges ledende matbutikk på nett», heter det videre i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS