Nyheter

Innovasjon Norges Håkon Haugli la fram et nytt skaleringsprogram for landbruksbedrifter med vekstpotensial under et møte som den norske næringslivsdelegasjonen hadde i forkant av den internasjonale messen Grüne Woche i Berlin. Foto: Innovasjon Norge

Innovasjon Norge med kompetanseprogram for lokalmatbedrifter

Innovasjon Norge lanserer nå et skaleringsprogram for landbruksbedrifter med vekstpotensial. Nyheten ble presentert like før den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche åpner i Berlin.

Publisert Sist oppdatert

Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) har med seg en næringsdelegasjon ned til den tyske hovedstaden denne uken. Under et fagseminar i den norske ambassaden diskutere den ulike temaer under overskriften «Matnasjonen Norge og landbrukets betydning for verdiskaping og lokalsamfunnsutvikling».­

Norske lokalmatbedrifter har store ambisjoner om vekst. Derfor lanserer Innovasjon Norge nå et kompetansetilbud for å hjelpe norske bedrifter å nå sine vekstmål.

Skaleringsprogrammet vil være for lokalmatbedrifter som har 5 millioner kroner i omsetning og ambisjon om 50 prosent vekst innen 3 år.

Det passer for bedrifter med både nasjonale og internasjonale vekstambisjoner, understreker Innovasjon Norge.

Krevende vekstfase

– Vekstfasen er krevende, og vi vet at bedrifter som får tilført kompetanse sammen med finansiering, har bedre forutsetninger for å lykkes, forteller administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli

– Programmet kan kombineres med den allerede etablerte tilskuddsordningen «vekstfinansering 2» hos Innovasjon Norge. Planen er å pilotere skaleringsprogrammet med åtte bedrifter, allerede nå i 2024, forteller Haugli.

Det nye programmet vil ha en varighet på 3 til 5 måneder og bestå av både fellessamlinger og individuell rådgivning for hver enkelt bedrift.

Springbrett for videre vekst

– Programmet blir et springbrett for videre vekst for lokalmatbedrifter som har størst vekstpotensial. Vi vil benytte Innovasjon Norges etablerte metodeverk for skalering og bistå bedriftene til å komme frem til hva som er viktigste fokus for økt vekst, sier Silje Lesjø, leder for Landbruk i Innovasjon Norge og konstituert direktør Bionova.

Lesjø mener at programmet vil ha en betydelig nettverkseffekt og bidra til økt samarbeid mellom bedrifter.

Daværende landbruks- og matminister Sandra Borch (t.v.) og Silje Lesjø på Grüne Woche i 2023. Foto: Hermann Möhring
Powered by Labrador CMS