Restaurant

Den norske ambassadøren til Tyskland besøkte nylig De Norske Kokkelandslagene under Kokke-OL i Stuttgart. Fra venstre daglig leder i Norske Kokkers Landsforening, Espen A. Wasenius, ambassadesekretær Jenny Stenberg Sørvold, ambassadør Laila Stenseng og president i Norske Kokkers Landsforening, Kyrre Dybdal.

Imponert ambassadør åpner døren for kokke-oppgaver i Tyskland

Den norske ambassadøren til Tyskland, Laila Stenseng, er imponert over De Norske Kokkelandslagenes innsats i Kokke-OL i Stuttgart. Nå åpner hun for at landslagene kan brukes til å promotere norsk gastronomi i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

­– Ved ambassaden jobber vi med å bygge opp og ivareta Norges omdømme i Tyskland. De Norske Kokkelandslagenes presentasjon av norske gastronomiske tradisjoner og norske råvarer er utrolig viktig for merkevaren Norge. Profileringen de skaper øker interessen for norsk mat og det vi som land har å by på. Norsk gastronomi har utviklet seg enormt de siste årene og det er gøy at Norge hevder seg i verdenstoppen på et vekstområde som mat, sier ambassadør Laila Stenseng.

– Å vise frem at vi har en gastronomi i absolutt toppklasse, er veldig viktig for å promotere norsk matkultur. Dette er kort og godt utrolig god norgesreklame. Og så blir vi stolte over prestasjonene, på samme måte som vi blir stolte over store idrettsprestasjoner, fortsetter hun.

Ubenyttet kompetanse

Daglig leder i Norske Kokkers Landsforening, Espen A. Wasenius, vil gjerne at De Norske Kokkelandslagene skal ha flere oppgaver innimellom de hektiske periodene med mesterskapstrening.

– Kompetansen som De Norske Kokkelandslagene besitter ,er ofte ubenyttet i perioder. Det er den skarpeste kompetansen vi har og med store muligheter til å skape nye aktiviteter. Vi kommer gjerne til Tyskland om ambassaden har bruk for oss, sier Wasenius og får klart svar fra ambassadøren:

– Det må vi absolutt prøve å få til. Det ville vært veldig gøy om vi greide det. De Norske Kokkelandslagene er god reklame for Norge og representerer en viktig næring. Vårt besøk hos De Norske Kokkelandslagene på OL i Stuttgart har gitt oss mer innsikt og vi ser at dette er en spennende ressurs å benytte seg av, sier ambassadøren.

Powered by Labrador CMS