Coop Norge

Meny-sjef Vegard Kjuus og leder for Meny-lauget Espen S. Lie satser på Kyllinggården fra Prior, mens Den Stolte Hane (innfelt) leverer til Coop.

I kø for narasinfritt

Med seks timers mellomrom lanserer Prior og Den Stolte Hane narasinfri kylling, i samarbeid med henholdsvis Meny og Coop.

Publisert Sist oppdatert
Coop og Den Stolte Hane lanserer som den første aktøren i Norge kylling merket «fri for narasin i fôret», heter det i en pressemelding fra Coop.Og rett skal være rett: Pressemeldingen kom nærmere seks timer før Meny sendte ut beskjed om at norske forbrukere får ny og bedre kylling i alle Meny-butikker og at dette er den største nyheten i kylling-kategorien på svært lenge.– Norsk kylling er i verdensklasse når det gjelder mattrygghet, men for oss har det vært viktig å lytte til kundene. De ønsker narasinfri kylling, derfor er det ekstra hyggelig endelig å kunne tilby dette i våre butikker, sier kommunikasjonsjef Harald Kristiansen i Coop Norge.Det er Den Stolte Hane som leverer den narasin-frie kyllingen til Coop. Foreløpig er snaut halvparten av gårdene som leverer til Den Stolte Hane, fri for narasin. – Den Stolte Hane har som mål at all kylling skal være vokst opp uten narasin i fôret, sier daglig leder Fredrik Strømmen.Meny-sjef Vegard Kjuus roser Prior for å ha lagt om kyllingproduksjonen på imponerende kort tid. Siden mars har kjeden testet narasinfri kylling i noen butikker i Østfold, og kundene har reagert positivt.Ifølge pressemeldingen fra Meny har kyllingsalget i Norge gått ned med 8 prosent de siste 12 månedene. Mange kuttet kyllingspisingen etter at forskere og opinionsledere uttrykte bekymring.– Dette var et klart signal fra forbrukerne. De ønsket en renere kylling fostret opp på en annen type fôr og hvor det ikke vil være bruk av antibiotika i produksjonen, sier Kjuus.Den nye kyllingen skal selges under merkevaren «Kyllinggården». Målet er at all kylling fra Prior skal produseres uten narasin i fôret innen utgangen av 2016.Og mens de store sender ut pressemeldinger, har det vært stille fra Stange Gårdsprodukter akkurat i dag. Men da narasin-bølgene raste som høyest i fjor, fikk Stangekylling god omtale for ikke å bruke narasin i fôret.– Vi har aldri brukt, og vil aldri bruke antibiotika, narasin, vekstfremmende tilsetninger og medisiner i vår produksjon. Det passer ikke inn i vår filosofi om å tilby forbrukere et rent, trygt, og ærlig produkt av beste kvalitet, melder Stange på nettsiden sin.

Kundene ønsker narasinfritt

Positive reaksjoner

Stange: Aldri narasin

Powered by Labrador CMS