Nyheter

Meny-sjef Vegard Kjus (til venstre) sammen med to av brødrene Freberg fra Hvasser Asparges, Bernt og Edvart. Hvasser Asparges fikk fredag prisen som Årets lokalmatgründer.

Hvasser Asparges er Årets lokalmatgründer

Vinneren er en av landets fremste produsenter av asparges og var først med hvit asparges i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Gjengen bak Hvasser Asparges, brødrene Bent, Bernt og Edvart har stått på siden 2012 ute i havgapet på sommerøya Hvasser for å sikre oss norsk smakfull grønn asparges. I år kom også den hvite utgaven.

Toppklasse

Juryleder Hilde Charlotte Solheim har en rekke styreverv i norsk reiseliv og har fulgt utviklingen på lokalmat- og reiselivsfeltet på nært hold i over 15 år. Hun mener Hvasser Asparges er en god representant for utviklingen på lokalmatfeltet i Norge for tiden, med et mangfold av produkter av meget høy kvalitet.

– Hvasser asparges viser det går an å produsere nisjeprodukter i absolutt toppklasse i Norge. Det er også gledelig at nordmenn holder på å gjenoppdage at de beste råvarene bør spises når de er i sesong, sier hun i en pressemelding.

LES MER | Disse fire var i finalen for Årets lokalmatgründer

En jobb for norsk lokalmat

Prisen Årets Lokalmatgründer er blitt delt ut siden 2015. Tidligere vinnere av prisen er Ostebygda, Røyland Gård, Avdem gardsysteri & Avdembue, Thorbjørnrud hotell og ysteri og Det Norske Vaffelstekeri.

Konkurransen har vurdert over 150 kandidater og har valgt ut finalister som tusenvis av forbrukere har fått kunne stemme fram gjennom årene.

Meny og Hanen har med prisen Årets Lokalmatgründer ønsket å støtte opp under og løfte fram spennende aktører innen norsk lokal mat og drikke.

Meny er opptatt av matglede og norske mattradisjoner, og samarbeider med over 450 lokalmatprodusenter og tilbyr til sammen over 3.500 lokalmatprodukter.

Hederlig omtale

Samtidig som Hvasser er kåret til året vinner, gir også juryen hederlig omtalte til den andre kandidaten som knivet om flest publikumsstemmer, Gransjøberget seter og viltkjøkken.

Juryleder Hilde Charlotte Solheim uttaler at Gransjøberget seter og viltkjøkken viser at man kan lykkes som lokalmatgründer med vilt som råvare.

– Vi høster fantastiske råvarer fra utmarka i Norge, men det er ikke så mange steder som har bygget sitt konsept rundt disse ressursene. Gransjøberget øker verdien til viltet ved å foredle det til både produkter og opplevelser av høy kvalitet.

Delt ut i dag

Prisutdelingen skjedde fredag 11. september i forbindelse med åpningen av den nye mat- og drikkefestivalen Matlarm i Oslo, på restaurant Centropa.

Vinneren får 50.000 kroner, et diplom og får muligheten til være årets gjesteutstiller på neste års Dyrsku’n. Årets utgave er Dyrsku’n ble som kjent avlyst på grunn av koronapandemien.

Powered by Labrador CMS